Hlavní obsah

Brankář Poštulka se z Teplic vrací do Sparty

Fotbalový brankář Tomáš Poštulka se stal novou posilou pražské Sparty. Na Letnou se vrací po téměř šestiletém působení v Teplicích, kde mu v létě měla skončit smlouva a klub s jeho službami už dál nepočítal. Poštulka se Spartou podepsal smlouvu na rok a půl s tím, že po vypršení může být prodloužena.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Tomáš Poštulka (uprostřed) přichází do Sparty.

Článek

Přestupová částka za jeho transfer nebyla zveřejněna. "Odpovídá tomu, že hráči na konci sezóny u nás končí kontrakt," uvedl ředitel teplického klubu František Hrdlička. Pražané podle něj převezmou smlouvu, která zkušenému gólmanovi dobíhala v Teplicích.

Poštulka prý byl v šoku, když se o zájmu Sparty dozvěděl. "Ve středu mně volal trenér Bílek a zeptal se, co bych říkal tomu, kdybych šel do Sparty. Úplně mně to vyrazilo dech. Byl jsem příjemně překvapen a příliš dlouho jsem se nerozhodoval. Jít do Sparty, to je pro každého fotbalistu velká motivace," řekl Poštulka sparťanskému webu.

V sobotu ještě k přípravnému utkání s druholigovou Čáslaví nenastoupí, ale v neděli už s týmem odcestuje na herní soustředění do Španělska. "Jsme rádi, že přichází do týmu zkušený gólman, který vytvoří s Blažkem vynikající dvojici. Jsme tak pro jarní část připraveni," uvedl kouč Sparty Michal Bílek.

Dvojka za Blažkem

Poštulka podle mluvčího pražského klubu Lukáše Přibyla přichází na post dvojky, která má krýt záda reprezentantovi Jaromíru Blažkovi. Sparta po jeho angažování také řeší budoucnost svých mladých brankářů Tomáše Grigara a Lukáše Zicha.

Čtyřiadvacetiletý Grigar by údajně mohl posílit Příbram. "Příchodem Poštulky jsme sledovali i to, aby naši talentovaní brankáři mohli odejít na hostování a chytat v jiném klubu. To byla jedna z hlavních motivací," řekl Přibyl.

Poštulka se vrací do důvěrně známého prostředí. Na Spartě fotbalově vyrůstal, ale pak sbíral zkušenosti v kostarickém klubu Carmen Alajuela, pražské Dukle, Drnovicích a Hradci Králové, aby se na Letnou v roce 1997 vrátil. Působil zde další čtyři roky, dostal se i do reprezentace a v létě roku 2001 zamířil do Teplic, kde chytal až dosud.

Třetí zimní posila Sparty

Poštulka v nejvyšší soutěži nasbíral 287 startů. Loni v květnu vstoupil do Klubu ligových gólmanů týdeníku Gól, který sdružuje brankáře se stovkou vychytaných čistých kont v první lize.

Poštulka je třetí zimní posilou pražského klubu, Letenští už získali další dva "třicátníky": obránce Pavla Mareše ze Zenitu Petrohrad a útočníka Marka Kuliče z Mladé Boleslavi. V současné chvíli se ještě intenzivně jedná o příchodu záložníka Juraje Ančice z Liberce

Reklama

Související témata: