Hlavní obsah

Se Spartou do Španělska nejedou Grigar, Loučka a Homola

PRAHA

Trenér fotbalistů pražské Sparty Michal Bílek už má jasno o tom, s jakým kádrem vstoupí do jarní části ligové sezóny. Třiadvacet hráčů, se kterými kouč počítá, odjede v neděli na herní soustředění do Španělska. Naopak brankář Tomáš Grigar a obránci Luboš Loučka s Jiřím Homolou tréninkový kemp neabsolvují a jarní část Gambrinus ligy téměř jistě stráví v jiném klubu.

Foto: SPORT.CZ/David Kadlec

Trenér letenského týmu Michal Bílek.

Článek

Soustředění se netýká ani obránce Michala Kadlece, který laboruje se zraněným kolenem a teprve v nejbližších dnech má začít s individuálním tréninkem. O Grigara, Loučku i Homolu už projevily zájem jiné ligové kluby. Grigar by mohl jít na hostování do Příbrami, Loučka se zřejmě vrátí do Jablonce. O Homolu stojí Teplice, které Spartě v pátek uvolnily gólmana Tomáše Poštulku.

Bílek zúžení kádru oznámil po sobotním přípravném duelu s druholigovou Čáslaví, v němž vedoucí tým ligy vyhrál především díky hattricku útočníka Tomáše Juna 4:0. "S kádrem, který bude ve Španělsku, počítám i na ligu. A ještě samozřejmě s Kadlecem," řekl novinářům Bílek.

Letenský trenér si v týmu poměrně překvapivě ponechal na úkor Homoly stopera Štěpána Kučeru, jenž strávil podzim v Jablonci. "Kučera se jeví velmi dobře, beru ho vlastně také jako posilu, protože ve Spartě v úvodní části sezóny nebyl. To samé se týká i rekonvalescenta Slepičky," řekl Bílek.

Se Spartou do Španělska už vyrazí Poštulka i další nová akvizice Letenských: záložník Juraj Ančic, jehož hostování z Liberce bylo dotaženo až v sobotu. Ančic se sice zotavuje z výronu kotníku, ale Bílek jej chce mít pod dohledem, přestože do nejbližších přípravných zápasů nebude moci zasáhnout.

Sparta ve Španělsku odehraje čtyři přípravné zápasy, v nichž by už měla krystalizovat základní sestava pro jarní boje. Pražané se v úterý 20. února utkají s Legií Varšava, o tři dny později s Esbjergem, 25. února s Rostovem a 28. února se Silkeborgem.

Reklama