Hlavní obsah

Životní trefa, jásal Džafič. Díky jeho gólu skolil Zlín nečekaně prvoligového lídra

Zlín

Čtvrt hodiny po pauze rozhodl vydařenou dělovkou z dálky duel s prvoligovým lídrem. Povedená trefa osmadvacetiletého bosenského záložníka Zlína Adnana Džafiče se ukázala v zápase s fotbalisty Slavie jako vítězná (1:0). Moravanům, kteří nastoupili v červenobílých retro dresech, se oslava stého výročí od založení klubu vydařila.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Adnan Džafič ze Zlína.

Článek

Byla to vaše životní střela?

Určitě ano. Nepamatuju se, že by mi to někdy v minulosti takhle skvěle sedlo. Už když jsem se k ní napřahoval, cítil jsem, že míč zapadne pod břevno.

Nabízela se i nahrávka nabíhajícímu spoluhráči...

V prvním poločase jsem ve výhodné pozici ještě místo střely nahrával Tomášovi Poznarovi, a nic z toho nebylo. Tak jsem se napodruhé rozhodl jinak. I proto, že mě o přestávce všichni v kabině nabádali, ať se snažím pálit co nejčastěji.

Vážíte si vítězství o to víc, že jste si v utkání připomněli retro dresy sto let zlínského klubu?

Rozhodně. Pro fanoušky i nás hráče je nádherné, že nám oslavy tak fantasticky vyšly. Zvlášť když proti nám stál tak kvalitní soupeř, který je v čele ligové tabulky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Matej Rakovan, Ibrahim Benjamin Traoré ze Slavie a Adnan Džafič ze Zlína v akci během utkání nejvyšší fotbalové soutěže.

Pozoroval jste na hráčích Slavie velké zklamání?

Určitě. S několika jsem hned po utkání hovořil, a bylo vidět, jak je žere, že pojedou domů s prázdnou. Jednoznačně u nás počítali s vítězstvím.

Dá se říct, že vy jste podali výkon úplně na krev?

Je to tak. V posledních minutách už nám docházely síly, ale semkli jsme se a těsné vedení v závěru uhájili. Ke konci jsme Pražany ani nepustili do žádných šancí. Po předchozích nepovedených duelech jsme už potřebovali konečně zabrat. Před blížícím se závěrem sezony se teď máme od čeho odrazit.

Pomohla vám k výhře i únava slávistů po náročných čtvrtfinálových zápasech v Evropské lize s Chelsea?

Možná. Oni ale disponují širokým kádrem, všechny posty mají zdvojené. Cítili jsme k nim značný respekt. O to jsme teď radši, jak vyrovnanou partii jsme s nimi sehráli. Ke všemu s vítěznou tečkou.

Jaké má Zlín cíle pro zbytek prvoligového ročníku?

Teď se těším na poslední utkání základní části do Mladé Boleslavi. Hlavně proto, že jsem tam nedávno malou část kariéry strávil. Jsme rádi, že už máme pro nadstavbu zajištěnu účast v prostřední skupině, která se bude hrát systémem play off. Bude to pro mě něco úplně nového. Budeme v ní chtít uhrát co nejvíc.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články