Hlavní obsah

Když rozhodčí pískne tři penalty, něco tady asi nehraje, hlesl gólman Slovácka Trmal

Liberec

Třikrát čelil střele Libora Kozáka z penalty, třikrát gólman Matouš Trmal inkasoval. Slovácko nedělní ligovou bitvu s Libercem prohrálo 2:3. „U všech penalt jsem šel na druhou stranu, ani na jednu jsem neměl šanci dosáhnout. Kopnul to dobře. Nedá se nic dělat, bohužel nemáme ani bod," smutnil dvacetiletý brankář, který podobný duel nikdy nezažil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Slovácka Matouš Trmal inkasoval v Liberci tři branky z penalt.

Článek
Fotogalerie

„Klobouk dolů před rozhodčím, že odpískal tři penalty, to se jen tak nevidí. Nechci to hodnotit, neviděl jsem to. Ale když už se písknou tři penalty, něco tady asi nehraje. Nechci dělat unáhlené závěry, ale myslím, že alespoň jedna být neměla," poznamenal.

„V kabině není dobrá nálada. Bojujeme devadesát minut, nadřeme se na dva góly a pak jim dáme penaltu, kterou rozhodčí pískne a nic s tím neuděláme," zlobil se.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Slovácka Matouš Trmal inkasuje gól z penalty od Hrošovského.

Rozhodčí Pavel Rejžek poprvé ukázal na značku pokutového kopu v nastaveném čase první půle za faul Jiřího Krejčího na Romana Potočného. Podruhé za podražení Tomáše Malinského Vlastimilem Daníčkem a potřetí za ruku Marka Havlíka z 91. minuty po centru Ondřeje Karafiáta.

„Není se za co schovávat. Penalty byly. K tomu není co dodat... Nejvíce asi mohu posuzovat tu svou, a to byla moje blbost, že jsem šel na zem," hlesl Daníček, který stejně jako viník první situace Krejčí dokázal svou chybu napravit vyrovnávacím gólem. Přesto Slovácko odjelo z Liberce bez bodu. „Mrzí to, ale to je ještě slabé slovo. Je to obrovské vnitřní zklamání," hlesl Daníček. Jeho tým však i přes prohru stále může živit naději na umístění ve skupině hrající o Evropskou ligu. Na desáté Teplice ztrácí dva body.

„Zápas se rozhodl v šestnáctkách, kde máme příležitosti, ale vytěžíme z nich strašně málo. Vrcholem bylo, že si necháme dát gól ve 45. minutě z penalty. Chování hráčů Liberce v šestnáctce je jiné než naše. My hloupě faulujeme a prohráváme 0:1," zhodnotil kouč hostů Martin Svědík, jehož družina dokázala ve druhém poločase vyrovnat, ovšem znovu po faulu ve vápně soupeři darovala druhý pokutový kop. A nakonec i třetí rozhodující.

„Žádnou z těch situací jsem neviděl, ale jestli to byla penalta, je to jen naše hloupé chování a naivní jednání, že děláme skluz a hráče trefíme. Chyby nejprve hledám u našeho týmu. Vrcholem je třetí gól. Nezodpovědnost Harby k celému týmu vede k tomu, že soupeř má standardní situaci," zlobil se Svědík.

Reklama

Související témata: