Hlavní obsah

Smetanova smrt chod fotbalové Plzně neochromí, nebyl majitelem

Plzeňští policisté od pátečního večera vyšetřují tragickou smrt Zdeňka Smetany, předsedy představenstva akciové společnosti Plzeňská sportovní, která je majitelem fotbalového klubu Viktoria Plzeň. Jeho úmrtí by ale nemělo mít vliv na chod prvoligového klubu. Na rozdíl od tvrzení některých médií totiž neměl v klubu žádný vlastnický podíl, nebyl dokonce ani akcionářem společnosti Plzeňská sportovní.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Smetana byl sice předsedou představenstva této společnosti, ale na fotbalový klub neměl žádné přímé vazby. ČTK to potvrdil šéf klubu Ladislav Valášek. Vedení společnosti a fotbalového klubu v pondělí zaslala médiím prohlášení, v němž tyto vazby upřesňuje. "Zdeněk Smetana nepůsobil ani v žádné manažerské funkci ve fotbalovém klubu," stojí v prohlášení.

Ani v Plzeňské sportovní neměl Smetana rozhodující postavení. Společnost je totiž řízena podle německého modelu, v němž je nejvyšším orgánem dozorčí rada. V jejím čele stojí Daniel Volopich, který je také všeobecně považován za hlavního majitele fotbalového klubu.

Čtyřiačtyřicetiletý Zdeněk Smetana podle informací deníku Právo pravděpodobně spáchal sebevraždu. Legálně drženou pistolí se ve svém bytě střelil do hlavy.

Plzeňská sportovní vznikla v roce 2005 a krátce nato se stala novým majitelem klubu FC Viktoria Plzeň. Pod výpisem z obchodního rejstříku má celou řadu podnikatelských aktivit od realitní činnosti přes zprostředkovatelské služby po organizování sportovních soutěží.

Reklama

Související témata: