Hlavní obsah

Šéf odvolačky Lněnička porušil svazové normy

Nový předseda odvolací a revizní komise (ORK) ČMFS Ondřej Lněnička začal svoji činnost porušením pravomocí, které mu jeho funkce umožňuje. Od ředitele oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubase si vyžádal přihlášku Bohemians 1905 do soutěží ČMFS.

Článek

"Ano, dal jsem mu ji, ale to není dokument, který by se dal nějak využít nebo zneužít. Jiný dokument, pokud by to nebylo z rozhodnutí mně nadřízených orgánů, bych mu nedal," řekl Právu Ivo Lubas. Zástupcům Bohemians 1905 se pochopitelně nepozdává ani tento krok.

V tomto případě se podle informací Práva jedná o porušení svazových norem, neboť na vyžádání dokumentace, pokud se netýká řešeného případu, nemá Lněnička právo. Především však jde o střet zájmů, neboť Lněnička zastupuje Bohemians Praha v soudním sporu o nástupnictví právě s Bohemians 1905. Lněnička se také soudí přímo s ČMFS, jehož je voleným funkcionářem, o platnost valných hromad z roku 2005.

Volba za nepřítomnosti dvou členů ORK

"Do jaké míry jde o střet zájmů, pokud je Lněnička v soudním sporu se svazem a jako zástupce jiného klubu i s Bohemians 1905, to musí posoudit jiné svazové orgány," dodal Lubas.

Lněnička se nechal zvolit šéfem ORK třemi členy pětičlenné komise, když zbývající dva byli omluveni...

Je skutečně zarážející, že významnou svazovou funkci může zastávat někdo, kdo na svaz podal sedm žalob. Logičtější by bylo, kdyby funkci vykonával až poté, co nebude účastníkem soudních sporů, které se týkají svazu nebo jiného klubu.

Reklama