Hlavní obsah

Komentář beze slov. Mavuba reagoval na odchod Ščasného ze Sparty

Praha

Nemusel to dělat, může mu to být už úplně jedno. Přesto si Rio Mavuba, bývalý hráč fotbalové Sparty, dal záležet, aby okomentoval odchod Zdeňka Ščasného z funkce trenéra Letenských. Nepoužil přitom ani jedno slovo, zůstalo u smajlíků, ale i tak asi každému musí být jasné, jak uvítal vyhazov kouče a jaké skryté napětí vládlo ve Spartě, která se léta plácá ve vlnách trvalého rozčarování z toho, co se v ní za vlády Daniela Křetínského děje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rio Mavuba ještě v dresu Sparty.

Článek

Pouhou hodinu po ohlášení Ščasného konce přistály coby komentář pod příspěvkem na Twitteru tři smajlíky. Autorem svérázného komentáře byl účastník MS 2014 v dresu Francie a dlouholetý kapitán Lille Mavuba.

Zkušeného záložníka přivedl v roce 2017 v době internacionalizační vlny ve Spartě kouč Andrea Stramaccioni, aby se přes platný tříletý kontrakt ocitl mimo hru poté, co významnější slovo získal Ščasný.

Pětatřicetiletého Mavubu už to nemusí tížit, pracuje pro francouzskou televizi RMC Sport jako komentátor, ale konec kariéry, k němuž se po nezdaru ve Spartě rozhodl, si asi představoval úplně jinak.

Vinu za to nevydařené, co zažil ve Spartě, zjevně dává Ščasnému, který v tomto ročníku ligy na trenérském postu nahradil Pavla Hapala. Ve čtvrtek bylo jeho působení na letenské lavičce ukončeno. Jeho ředitelský post už v zimě přebral Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: