Hlavní obsah

Hubník má v Moskvě podepsanou smlouvu a kritizuje Kubíčka

MOSKVA

Obránce Roman Hubník v pátek definitivně spojil svou budoucnost s fotbalovým klubem FK Moskva. S ruským týmem se domluvil na kontraktu na čtyři a půl roku, který však začne platit až pokud kluboví činovníci využijí v létě opci po vypršení jarního půlroční hostování.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalista Olomouce Roman Hubník (vlevo) se raduje se spoluhráči.

Článek

Hráč si pochvaloval podmínky v novém působišti, ale kritizoval olomouckého ředitele Jiřího Kubíčka za jeho výrok poté, co se v úterý kluby domluvily na přestupu.

Dvaadvacetiletý fotbalista se na definitivním znění své smlouvy dohodl ve společnosti svého agenta Viktora Koláře v Moskvě. "Podmínky mé smlouvy jsou výtečné, nemůžu si na nic stěžovat," prohlásil pro ČTK Hubník, který ve středu absolvoval zdravotní prohlídku a v pátek smlouvu podepsal. Krátce nato by měl vyrazit na prohlídku nového bytu.

Radost z kontraktu i přijetí mu ale kalí prohlášení, které v minulých dnech na jeho adresu učinil olomoucký funkcionář Kubíček. Ten pro některé deníky uvedl, že Hubník připravil své rodiče o dům. Zlobí se totiž na hráče, že před dvěma týdny podepsal novou smlouvu s hráčskou agenturou Sport Invest, která transfer zajišťovala.

Rodiče Hubníka přišli o dům, tvrdí Kubíček

"Snažíme se rodiče našich hráčů přesvědčit o tom, že agenti myslí především na svou vlastní kapsu. Proto rodičům nabízíme, že pokud jejich syn žádnou smlouvu s hráčským agentem nepodepíše, vyplatíme jim naopak my tři procenta z částky, kterou za přestup jejich syna získáme," uvedl Kubíček v deníku Sport.

Své počty posléze vysvětlil: "Rodiče Romana Hubníka teď mohli mít nový dům v Halenkově." Podle jeho klíče by prý totiž inkasovali 2,94 miliónu korun z téměř stomiliónové sumy, která přiteče do olomoucké pokladny v případě realizovaného přestupu.

Fotbalistu Kubíček pořádně naštval. "Nechápu, proč takové prohlášení učinil. Teď už mu nevěřím ani nos mezi očima," opřel se do bývalého nadřízeného a připomněl, že slova se dotkla i jeho rodičů.

V Blesku navíc Kubíček tvrdil, že podobně v minulosti postupoval i u jiných hráčů. Jmenoval prý Marka Heinze či Tomáše Ujfalušiho. "Peníze, které by jako provizi shrábnul agent, pak dáme jejich rodičům. Považujeme to za svou morální povinnost, protože oni ty kluky vychovali," řekl listu Kubíček.

Hubník si údajně ale zjistil, že jeho tvrzení nejsou pravdivá. "Dobře vím, že minimálně v případě Heinze to je blbost," tvrdí fotbalista. Naopak si pochvaloval, jak s ním zachází nový zaměstnavatel. "Je dobře vidět, že zde Viktor Kolář z agentury Sport Invest má velmi dobré jméno," připomněl, že právě manažeři v tomto přestupu udělali podle jeho mínění velký kus práce.

Hubník Kubíčkovi nevěří

Hubník si údajně ale zjistil, že jeho tvrzení nejsou pravdivá. "Dobře vím, že minimálně v případě Heinze to je blbost," tvrdí fotbalista. Naopak si pochvaloval, jak s ním zachází nový zaměstnavatel. "Je dobře vidět, že zde Viktor Kolář z agentury Sport Invest má velmi dobré jméno," připomněl, že právě manažeři v tomto přestupu udělali podle jeho mínění velký kus práce.

Olomoucký boss se Hubníkovým výrokům diví a směje zároveň. Potvrdil jedině to, že v době, kdy z klubu odcházel Heinz, platila ještě jiná pravidla. "Ona tři procenta pro rodiče jsme zavedli nějaké tři roky dozadu v roce 2004, jako první jsme takovou smlouvu podepisovali s Schulmeistrovými, hned pak přišli na řadu Vyskočilovi, Hudec a Glos. V současné době se to týká třeba mladého Jakuba Petra, který už je v áčku," argumentoval Kubíček.

Podle něj měl stejnou možnost i Roman Hubník, který byl od 27. srpna loňského roku do letošního ledna bez smlouvy s manažerem. "Ještě v třetím lednovém týdnu přišel za panem (předsedou představenstva Jaromírem) Gajdou s tím, že jsou nabídky ze zahraničí a jestli ta tři procenta pro rodiče platí. Pan Gajda mu řekl, že samozřejmě v případě, pokud nepodepíše smlouvu s manažerem. A Hubník naprosto nepochopitelně za pár dnů poté podepsal smlouvu se společností pana Zíky. Připadá mi to, jako že ani neví, o čem mluví," tvrdil Kubíček.

Reklama

Související témata: