Hlavní obsah

Hašek netají po remíze na Slovácku rozporuplné pocity. Se Spartou nejednám, tvrdí kouč Bohemians

Opouštěli hřiště pořádně zklamaní. Fotbalisté Bohemians byli kýženému postupu do nadstavbové skupiny o Evropu v posledním zápase základní části první ligy na Slovácku hodně blízko, avšak potřebné vítězství nevybojovali, přestože dlouho o gól vedli a v závěru měli za nerozhodného stavu 1:1 několik šancí na rozhodující branku. V tabulce jsou jedenáctí a čeká je skupina o záchranu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Bohemians Martin Hašek st. v utkání proti Slovácku.

Článek

„Je to k naštvání. Scházel nám jeden jediný gól a my jsme k němu byli na konci hodně blízko," ulevuje si záložník Pražanů David Bartek. „Mě v tutovce vychytal domácí brankář Trmal, Hůlka mířil do břevna a další dvě příležitosti měl střídající Hilál," vypočítal autor vedoucí branky Bohemians šance svého mužstva.

Prozradil, že se spoluhráči nesledoval vývoj souběžně hraného střetnutí v Teplicích, kde Bohemka potřebovala, aby Severočeši neporazili Příbram. To se vyplnilo. „Bohužel nám to teď není nic platné. Opět se ukázalo, jak je hranice mezi úspěchem a neúspěchem strašně tenká. Nás teď čeká náročná skupina o záchranu, což je pro nás úplně nová a neznámá soutěž. Když budeme ale podávat podobné výkony jako ve většině jarních duelů, měli bychom ji bez velkého stresu zvládnout," věří Bartek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Bartek a Antonín Vaníček z Bohemians se radují z gólu, vpravo je brankář Slovácka Matouš Trmal.

Také kouč Bohemians 1905 Martin Hašek netajil po střetnutí rozporuplné pocity. „Dvaadvacet minut nás dělilo od účasti v prostřední skupině a možnosti zabojovat o předkolo Evropské ligy, což je vzhledem k našemu zpackanému podzimu skoro neskutečné. Nakonec se nám to nepovedlo, i když jsem měl v závěru při některých našich šancích už skoro ruce nahoře. Takže z toho jsem zklamaný. Na druhé straně mě ale potěšil velmi dobrý výkon mých hráčů. A to navzdory tomu, že měli v nohách náročnou středeční pohárovou bitvu v Ostravě," pochválil svůj tým Hašek, který odmítl spekulace, že jedná o angažmá se Spartou. „Nikdo z Letné mě nekontaktoval a já si ani nedovedu představit, že bych teď před koncem sezony z Bohemky odešel," zdůraznil.

Fotbalistům Slovácka už by ani výhra nad Pražany k posunu na desátou příčku nepomohla. „Chtěli jsme ale tři body, abychom si ve skupině o záchranu vytvořili lepší výchozí pozici. Jenže nás hodně přibrzdil vedoucí gól hostů. Naši hráči se před ním domnívali, že aut vhazujeme my, a na chvíli se nesoustředili. I když to asi byl od sudího otočený verdikt, neměli vypadnout z koncentrace," má jasno Martin Svědík, trenér celku z Uherského Hradiště.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Marek Havlík ze Slovácka a David Bartek z Bohemians.

Jeho mužstvu se povedlo ve druhé půli srovnat, avšak další střelecké příležitosti promarnilo. „Bohemka pro změnu hrozila z rychlých brejků, a tak je plichta asi zasloužená. Pevně věřím, že si záchranu v nadstavbě uhrajeme, bodovat bychom měli zejména v domácích utkáních," uvědomuje si Svědík.

Reklama

Související témata: