Hlavní obsah

První cíl jsme splnili, oddechl si teplický Hejkal po setrvání v desítce

Josef PešoutSport.czPrávo

Nakonec i utrápená bezbranková remíza s Příbramí v kombinaci s ostatními výsledky 30. kola stačila fotbalistům Teplic k uhájení desátého místa v prvoligové tabulce. Trenér Severočechů Stanislav Hejkal ale přiznal, že prožíval nervy do posledního hvizdu i krátce po něm. „Sledovali jsme souběžně hraný zápas na Slovácku, a kdyby tam Bohemka vyhrála, byli bychom jedenáctí, čehož jsme se báli. Takhle jsme splnili první cíl,“ oddechl si kouč.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Příbrami Ondřej Kočí, jeho spoluhráč Martin Nový, teplický Pavel Moulis a Matěj Chaluš z Příbrami.

Článek

Kdy jste uvěřil, že vám prostřední skupina v lize neunikne?

Po skončení našeho utkání s Příbramí zbývalo na Slovácku asi dvacet sekund do konce. Kdyby dalo Slovácko gól, nic by se s ohledem na naši pozici nedělo, ale pokud by to dokázala Bohemka, bylo by to pro nás špatné. Zároveň jsme věděli, že Opava neuspěla se Spartou a tím nás nemůže ohrozit. Prostě jsme rádi, jak tohle kolo dopadlo. Je to za námi a můžeme se v klidu chystat na boje v prostřední skupině, konkrétně na dvojzápas s Mladou Boleslaví.

Zápas Teplic s Příbramí moc pohledného fotbalu nenabídl. Čekal jste tak nervózní duel?

Především musím říci, že jsme předtím promarnili tři mečboly. Nelze se divit, že po třech porážkách v řadě nám chyběla herní kvalita. Byli jsme si toho vědomi. Proto napětí, chyby, ztráty míčů. Špatně jsme zahrávali standardní situace, nebyl to moc koukatelný zápas, z naší strany protrpěný a odbojovaný. Klukům ale nemohu vytknout snahu a zaujetí, jenom ta fotbalovost nám scházela.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Hora z Teplic a Matěj Chaluš z Příbrami.

Co pro Teplice znamená, že se vyhnete obávané skupině o udržení?

Jelikož se výsledky sešly tak, jak nám to vyhovuje, naštěstí se nemusíme ohlížet v tabulce pod sebe. Uvědomuji si, že by bylo hodně složité hrát s mužstvy, která se zvedají. Ať už znovu se Slováckem, Bohemkou, Karvinou a dalšími. Takhle zůstáváme relativně v klidu, a věřím, že předvedeme s Mladou Boleslaví daleko lepší výkony než v posledním ligovém měsíci.

S čím půjdete do semifinálového klání ve skupině o Evropu?

Snad z nás spadne tíseň a Teplice budou zase tím mužstvem jako v listopadu a v březnu. S Boleslaví ale máme negativní bilanci. Tam jsme remizovali, doma ve druhém jarním kole prohráli a matematicky bychom tedy už mohli vyhrát (úsměv). Víme o kvalitách Komličenka, který dal v sobotu zase dva góly. Z psychologického hlediska je naše výhoda ve faktu, že Boleslav bude favoritem. Proto můžeme hrát uvolněněji, a zápasy, v nichž nejsme pod tlakem, se nám hrají lépe.

Spřádáte už myšlenky i na příští sezonu?

Potřebujeme kádr okysličit příchodem nových hráčů, aby se strachování o desítku v tabulce neopakovalo. Není nutné mít pětadvacet hráčů, ale stačí osmnáct, když všichni budou konkurenceschopní. Chceme rozvířit stojaté body, jinak bude příští rok velmi těžký.

Reklama

Související témata: