Hlavní obsah

Doležal nasázel první hattrick, s Jabloncem teď fandí Slavii

Jablonec nad Nisou

Jejich souboj v závěrečném kole základní části byl předehrou nadstavby. Fotbalisté Jablonce porazili Baník jasně 4:0, ve skupině o titul se utkají ještě jednou. „Důležité bylo uhájit čtvrtou příčku a necestovat na Moravu. Navíc máme na Baník již šest bodů,“ poukazuje útočník Martin Doležal, autor tří gólů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor tří gólů Martin Doležal z Jablonce.

Článek

Teprve nedávno dobral antibiotika, takže se nečekalo, že se právě on stane hvězdou zápasu. Reprezentant Martin Doležal ovšem vstřelil svůj vůbec první ligový hattrick.

„Měl jsem toho ke konci zápasu dost, ale trenér mě na hřišti nechal asi s vidinou hattricku. Jsem rád, že jsem se mu odvděčil, ale vyhráli jsme jako tým," usmívá se Doležal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Doležal, autor prvního gólu Jakub Považanec a Eduard Sobol z Jablonce.

„Martinovi gratuluju. Hattrick je oceněním jeho dobré práce. Měl nedávno angínu, ještě na Bohemce nebyl stoprocentní. Zápas proti Baníku odehrál velmi kvalitně, ale stejně ještě dvě šance zahodil," hodnotí trenér Petr Rada.

„Hattrick mu přeju, je to pracovitý kluk a dobrý fotbalista, potřebuje ale důvěru a sebevědomí," dodává kouč.

„Mohl jsem dát asi pět gólů, ale jsem rád, že se mi konečně povedl hattrick," souhlasí Doležal.

Budou hájit čtvrtou příčku

Zápas už bral s perspektivou na další vzájemnou bitvu.

„Baníku jsme odskočili. Bude ještě těžké čtvrtou příčku uhájit, ale budeme fandit Slavii, aby ve finále poháru Ostravu porazila a my nemuseli hrát zápas o Evropskou ligu," počítá Doležal.

Nastala opravdu trochu paradoxní situace. Jablonec loni ve finále poháru podlehl sešívaným. A teď jim bude muset držet palce, aby trofej obhájili a usnadnili mu tak cestu do Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Petr Rada během utkání na Spartě.

„Lhal bych, kdybych říkal, že nedržíme palce Slavii. Ale za předpokladu že udržíme čtvrtou příčku. Hlavně musíme uhrát co nejvíce bodů," zdůrazňuje Rada.

Jméno jabloneckého kouče se v některých spekulacích objevilo v úzkém okruhu kandidátů na trenéra Sparty, kterou již nedávno vedl.

„Já už chci dožít svůj život v klidu. Chci trénovat mladé hráče. A Spartu neřeším, bůh ví, odkud zaručené zdroje jsou," usmívá se.

Reklama