Hlavní obsah

Nemůžeme po Matouškovi chtít, aby rozhodoval každý zápas, řekl Rezek po remíze Příbrami

Byl to pro něj zvláštní zápas. Kapitán příbramských fotbalistů Jan Rezek ještě v minulé sezoně působil v Teplicích, kam nyní přijel se středočeským týmem s cílem urvat co nejvíce bodů do tabulky nově vzniklé nadstavbové skupiny o záchranu. Příbramští si nakonec odvezli bezbrankovou remízu. „Bojujeme až do konce,“ říká Rezek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Rezek z Příbrami.

Článek

Konečně jste bodovali venku. Je to pro vás alespoň částečné pozitivum směrem k finiši soutěže?

Zápas měl z naší strany jiné parametry než na Slovácku. V posledních kolech dřeme a bylo to znovu těžké utkání. Oba týmy se ocitly pod tlakem, Teplice asi víc a bylo to na nich vidět. My jsme chtěli uspět, abychom si vytvořili co možná nejlepší pozici do nadstavby. Předvedli jsme pár náznaků šancí, ale mohli jsme být nebezpečnější.

Co scházelo k přesnější koncovce?

Nedotáhli jsme rozjeté brejky. V kádru jsou mladí kluci a asi nemůžeme po dvacetiletém Matouškovi chtít, aby rozhodoval každý zápas.

Jak vnímáte účast ve skupině o záchranu?

Na tuhle situaci se připravujeme už od zimy. Domácí zápasy jsme zvládali, v týdnu byla v kabině skvělá nálada, ale nedokázali jsme to zužitkovat venku.

Na čtrnáctém místě máte před patnáctou Karvinou náskok dvou bodů, ale na třináctou Opavu ztrácíte rovněž dva body.

Samozřejmě je to hratelné. Každému týmu ale jde o všechno a věřím, že můžeme být nepříjemným soupeřem pro ostatní celky ve skupině. Uvidíme, jak to dopadne. Kdyby se nehrála nadstavba, tak bychom byli po třiceti kolech zachránění. Jenže je tady nový model s baráží, a co se dá dělat. Musíme bojovat až do konce.

Reklama

Související témata: