Hlavní obsah

Sparta znovu prohrála, trenéra Bílka trápí ofenziva

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha v neděli prohráli v dalším přípravném utkání na španělském soustředění 0:1 s ruským Rostovem brankou z penalty, kterou soupeř proměnil v 60. minutě. Trenér Michal Bílek byl zklamaný z nulové útočné produktivity svého týmu, v němž se premiérově objevil exliberecký záložník Juraj Ančic.

Článek

"V prvním poločase to bylo vyrovnané utkání a po přestávce jsme byli aktivnější. Sice o výsledku rozhodla vymyšlená penalta, ale to nic nemění na tom, že jsme zklamali v ofenzivě," řekl Bílek v rozhovoru pro ČTK.

Fotbalisté Teplic v prvním přípravném utkání po návratu ze soustředění na Kypru remizovali s Hradcem Králové 2:2. V rušném duelu sice měli v prvním poločase navrch Severočeši, ale druholigový soupeř po pauze hru vyrovnal a nakonec uhrál remízu. Trenér Jiří Bartl proto nemohl být spokojen. "Utkání bylo místy kostrbaté, nicméně jsme vedli a měli vedení udržet. Hradec však podal snaživý a kvalitní výkon," řekl teplický kouč.

Kladno na závěr herního soustředění v Turecku porazilo devátý tým dánské ligy Viborg 2:1. Všechny tři góly padly až po změně stran. Středočechy nejprve poslal v 51. minutě do vedení dorážkou Kalinovy střely Simpson a na rozdíl dvou branek zvýšil čtvrt hodiny před koncem po standardní situaci Killar. Soupeř dokázal snížit až ve čtvrté minutě nastaveného času.

Výsledky:
Sparta Praha - FC Rostov 0:1 (0:0)
Branka: 60. Osinov z pen.
Sestava Sparty: Blažek - Zabavník, Řepka (46. Drobný), Kučera (62. Hušek), Mareš - Ančic (69. Kolář), Kisel (74. Šimák), Sylvestre (57. Kóňa), Matušovič (74. Pospěch) - Rezek (62. Jun), Došek (62. Kulič).
FK Teplice - Hradec Králové 2:2 (2:1)
Branky: 26. Doležal z pen., 42. Fenin - 17. Bouška, 74. Pilař.
Sestava Teplic: Belic (46. Slavík) - Kaufman, Lukáš (46. Klein), Krmaš, Valenta (46. Merzič) - Doležal (46. Verbíř), Sabou (69. Dragoun), Benát, Štohanzl (69. Jirsák) - Fenin, Džeko (84. Ohněník).
SK Kladno - Viborg 2:1 (0:0)
Branky Kladna: 51. Simpson, 75. Killar.
Sestava Kladna: Pavlík - Pončák, Killar, Šimůnek (50. Farbák, 90. Hlava), Hamouz - Cigánek, Strnad, Šelicha (46. Čáp), Kalina (87. Williams) - Radzinevičius (84. Veleba), Simpson (75. Kaciáň).

Reklama

Související témata: