Hlavní obsah

Místo skoku do desítky přišel pád. Za dva zápasy jsme si nevytvořili šanci, soptil opavský Smola

Opava

Karty měli fotbalisté Opavy v boji o desáté místo, které zaručovalo po 30. kole fotbalové ligy záchranu, rozdány skvěle. Teplice, na něž před závěrečným kolem základní části ztráceli dva body, nedokázaly doma porazit Příbram, remízou skončilo i utkání Slovácka s Bohemians, Slezanům tak stačilo jakkoli porazit Spartu a poskočili by na 10. pozici. Jenže to se nepovedlo a Opavu čeká po porážce 0:3 ze třinácté příčky jen boj o záchranu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tomáš Smola z Opavy a brankář Sparty Milan Heča v akci během utkání první ligy.

Článek
Fotogalerie

Svěřenci Ivana Kopeckého mají pouhé dva body náskoku na barážovou pozici. „Věděli jsme, že musíme vyhrát, jenomže od začátku až do konce utkání jsme byli všude druzí. Prohrávali jsme souboje, nedostávali jsme se vůbec dopředu. A není to první zápas, který jsme takto odehráli. Za minulé dva zápasy jsme si nevytvořili pořádnou šanci," litoval promarněné příležitosti útočník Opavy Tomáš Smola.

Na hrotu opavského útoku se znovu osamoceně pral se stopery soupeře, k ničemu to ale nebylo. Opavané už podruhé v řadě končili utkání s nulovým zápisem v kolonce přímých střel na branku. „Tohle vypovídá o všem. Nemůžeme neustále hrát tak, že budeme nakopávat balony dopředu. Týmy jsou na to už docela nachystané. Když nemáme odražené balony, nevyhráváme souboje, tak těžko budeme vítězit," krčil rameny vytáhlý forvard.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Bronislav Stáňa z Opavy a Jan Schaffartzik z Opavy při střídání na začátku zápasu.

„Před šestnáctkou jsme úplně jaloví," pojmenoval trefně aktuální opavskou ofenzivní sílu záložník Jan Schaffartzik, který naskočil do utkání proti Spartě nečekaně už ve 3. minutě, kdy se nechal vystřídat Bronislav Stáňa. „Vůbec k tomu nemělo dojít. Stalo se mu to před zápasem a měl říct, že nemůže hrát. Úplně zbytečně vyplýtvané střídání," kroutil hlavou Schaffartzik.

„Nechci mu sahat do svědomí. Řekl, že hrát může a já hráčům věřím, ale po třech minutách řekl, že to nejde. Chyběl Janetzký, vypadl Stáňa, narušilo nám to systém, ale nechci se na to vymlouvat. Sparta ukázala velkou kvalitu," uvedl trenér Opavy Ivan Kopecký.

Reklama

Související témata: