Hlavní obsah

Horváth neodhadl sílu koňara

Jan KrůtaPrávo

Několik tréninků a dva zápasy v příjemném podnebí španělského střediska Montecastillo v Andalusii musel vynechat záložník fotbalistů Sparty Pavel Horváth. V pátek si totiž natáhl stehenní sval na pravé noze. "Byl to důsledek koňara, kterého jsem dostal v zápase s Legií Varšava," líčil špílmachr letenského týmu.

Článek

"Neodhadl jsem jeho sílu. Myslel jsem si, že to druhý den rozběhám. Šel jsem na dopolední předzápasový trénink a při jedné střele mě v té noze zatáhlo," popsal 31letý Horváth zranění, které však nebylo nijak vážné.

Vynechal zápasy s dánským Esbjergem a Rostovem na Donu, které Sparta prohrála. "Asi jsem to neměl lámat přes koleno a den počkat," přiznal. "V neděli už jsem dvacet minut běhal a místo normálního tréninku jsem absolvoval dvě fáze v posilovně. Strávil jsem tam pár hodin s místními borci," usmíval se Horváth, který by mohl naskočit do středečního posledního utkání se Silkeborgem. Druhý den se tým vrací domů.

Spolu s ostatními hráči využívá kromě dvou travnatých hřišť také bazén, vířivku, saunu i posilovnu. "I počasí už se tady zlepšilo. Ze začátku nám trochu pršelo."

Poslední dva zápasy nevyšly

Mrzí ho, že Spartě příliš nevyšly poslední dva zápasy. "Výsledkově to byla bída. Udělali jsme pár chyb, kterých se ještě do začátku ligy musíme zbavit. Ale třeba v utkání s Esbjergem jsme měli řadu dobrých věcí, jen jsme z řady šancí nedali góly."

Je rád, že do mužstva zapadly posily, zejména příchod útočníka Marka Kuliče by měl být přínosem. "Je to kvalitní fotbalista, určitě nám pomůže," doufal Horváth, jenž se nyní sešel po letech zase v jednom týmu i s další novou akvizicí, brankářem Tomášem Poštulkou. Hrávali spolu už v Teplicích. "Zase jsme si popovídali o starých časech," prozradil.

Horváth věří, že se Sparta vypořádá s odchodem kapitána Tomáše Sivoka, který zamířil do italského Udine. "Byl to výjimečný hráč. Chybět bude, jenže pro jeho další růst byl přestup do Itálie nejlepším řešením."

Reklama

Související témata: