Hlavní obsah

Nečekaná změna před finále ligy. Zlín vyhodil trenéra

Zlín

Nečekaný vyhazov! Vedení fotbalového Zlína odvolalo tři dny před začátkem ligové nadstavby hlavního kouče Romana Pivarníka, který u týmu působil teprve od ledna. Tehdy ve funkci vystřídal Michala Bílka, jenž dostal nabídku vést reprezentační mužstvo Kazachstánu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Roman Pivarník skončil v roli kouče Zlína.

Článek

Podle stručného prohlášení na webových stránkách klubu povedou zlínský celek v pátek v úvodním utkání skupiny o Evropu proti Olomouci dosavadní asistenti Jan Kameník, David Hubáček a Otakar Novák.

„Hlavní slovo bude mít na lavičce Honza Kameník. Víc ale Pivarníkův odchod nebudeme komentovat. Chceme, aby se hráči mohli v klidu soustředit na důležité páteční utkání. Děkujeme za pochopení," omluvil se zlínský šéf a majitel klubu Zdeněk Červenka.

„Z toho, jak se odvíjelo jaro, se ale dají důvody našeho rozhodnutí vytušit," dodal ve zřejmé narážce na to, že Zlíňané uhráli pod Pivarníkem na jaře pouze devět bodů za tři vítězství. Překvapivým triumfem nad vedoucí Slavií v předposledním kole základní části nejvyšší soutěže si však zajistili účast v prostřední skupině o sedmé až desáté místo a tím i jistotu záchrany.

Červenka nebyl konkrétní ani při dotazu, zda současný realizační tým dokončí sezonu. „Uvidíme. Zatím ani nevíme, kolik utkání nás ještě čeká," sdělil.

Reklama

Související témata: