Hlavní obsah

O Součka má zájem Fenerbahce, Slavia ho zkusí udržet

Istanbul/Praha

O slávistu Tomáše Součka má velký zájem Fenerbahce Istanbul. Za čtyřiadvacetiletého fotbalistu hodlá podle tureckých médií nabídnout čtyři miliony eur (102 milionů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček se raduje z gólu.

Článek

Součkův odchod z Edenu po skončení sezony byl dosud považován za hotovou věc, ale Slavia se rozhodla, že ho zkusí udržet.

"Změnili jsme názor, pro Tomáše připravujeme nový, výjimečný, pětiletý kontrakt a rozhodně o něj budeme ještě bojovat. Případní zájemci tak budou muset opravdu robustně přidat nejen klubu, ale i samotnému hráči," napsal na twitteru šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Fotbalistův agent Pavel Paska v rozhovoru pro dnešní vydání MF DNES uvedl, že lídr první ligy za Součka bude požadovat deset milionů eur (256 milionů korun).

Souček letos pomohl Slavii do čtvrtfinále Evropské ligy a je oporou týmu, který před nadstavbovou částí domácí soutěže vede o čtyři body před Plzní. K tahounům patří i v reprezentaci, za kterou dosud odehrál 18 zápasů a dal dva góly.

Fenerbahce hledá na post defenzivního záložníka náhradu za Brazilce Jailsona, kterého získalo loni z Gremia, ale hráč se neosvědčil.

Reklama