Hlavní obsah

Jablonec ulovil fotbalisty Homolu a Petrželu

PRAHA

Fotbalisté Jablonce ve středu ulovili po Milanu Petrželovi už druhou posilu. Krátce před koncem zimního přestupního termínu získali na přestup sparťanského obránce Jiřího Homolu, který na Střelnici podepsal smlouvu do konce června příštího roku. ČTK to potvrdil jablonecký ředitel Petr Flodrman.

Foto: čtk

Jiří Homola ještě v dresu Sparty

Článek

Šestadvacetiletý Homola se vrací tam, kde kdysi do světa profesionálního fotbalu nakoukl. V Jablonci totiž působil v letech 1999 až 2002. Poté přestoupil do Sparty, kde byl - s výjimkou ročního působení v tureckém Malatyasporu - dodnes.

Pro jaro s ním ale trenér Michal Bílek do kádru nepočítal, a tak hráč dostal možnost hledat si nové angažmá. Zájem o něj údajně měly také Teplice, ale Homola se podobně jako nedávno Petr Johana vydal do dobře známých míst.

Fotbalisty Slavie posílí Brazilec Costa a Nedzipi z Makedonie

K zaregistrování přestupu dvacetiletého makedonského záložníka Aharmenda Nedzipiho z klubu Sloga Jugomagnat Skopje a pětadvacetiletého brazilského středopolaře Michela Fernanda Costy z klubu Gremio Barueri do Slavie Praha zbývají už jen formality.

Oba hráči úspěšně absolvovali ve Slavii testy a nastoupili v několika přátelských zápasech. Costa do Slavie přestupuje, s klubem podepsal smlouvu do 30. srpna 2008 s možností opce do 28. února 2010. Nedzipi přichází na hostování do konce jarní části sezóny s možností opce.

Boleslav zužovala kádr

Fotbalová Marila Příbram se v jarní části sezóny může definitivně spolehnout na pomoc záložníka Lukáše Vaculíka a defenzivního univerzála Jaromíra Šmerdy, kteří do předposledního celku první ligy míří z Mladé Boleslavi. V novém působišti už dva týdny trénovali.

Vaculík do Příbrami podle internetových stránek mladoboleslavského klubu odchází na přestup, Šmerda na půlroční hostování. Boleslav navíc pustila na půlroční hostování s opcí do druholigové Jihlavy stopera Jiřího Víta.

Fotbalisty Zlína posílí na jaře zkušený obránce Penner

Fotbalisty Tescomy Zlín posílí do konce jarní části nejvyšší soutěže obránce Miroslav Penner. Čtyřiatřicetiletý hráč přichází do čtrnáctého týmu ligové tabulky na hostování do konce sezóny. "Slibujeme si od něj vyztužení obrany," řekl ČTK předseda představenstva klubu Josef Duda.

Fotbalista Václav Zapletal dočasně opouští Zlín a jarní část sezóny stráví na hostování v druholigové Opavě, která už v úterý získala do konce ročníku obránce Zdeňka Partyše z Brna. Opava se se Zlínem dohodla na Zapletalově působení v poslední den přestupního termínu.

Liberec posílil Jonáš, Pospěch možná zamíří do Norska

Slovenský obránce Michal Jonáš se stal novou posilou libereckých fotbalistů. Talentovaný hráč, který má zkušenosti i z mládežnických reprezentací a naposledy působil v Dubnici, podepsal se Slovanem smlouvu na tři a půl roku. Z Liberce naopak možná odejde útočník Zbyněk Pospěch, o nějž se uchází norský klub Odd Grenland.

Dvacetiletý Jonáš nejčastěji nastupuje na levém kraji obrany. Liberec už v zimě získal útočníka Jana Nezmara, záložníky Aleše Maršnera, Slováka Jána Vlaska, Brazilce Rickyho a z hostování z Mladé Boleslavi se vrátil stoper Miloš Brezinský. Slovan naopak v zimě přišel o brankáře Marka Čecha, stopera a kapitána Tomáše Zápotočného a útočníka Jana Holendu.

Fotbalista Petržela se vrací z Plzně do Jablonce

Fotbalista Milan Petržela nestráví jarní část prvoligové sezóny v Plzni, kam jej v zimě zapůjčila pražská Sparta, ale vrátí se do Jablonce. Tady absolvoval už celý ligový podzim a dokončí zde i jarní část.

Plzeň sice chtěla hostování třiadvacetiletého záložníka formálně dokončit na svazu, ale vzápětí z toho sešlo kvůli administrativní chybě. Kdyby Petržela odešel do Plzně, byl by v letošní sezóně registrován už ve čtvrtém klubu, což soutěžní řád nepovoluje.

Jablonci se Petrželův návrat hodí, protože se během zimní přípravy zranil ofenzivní středopolař Filip Klapka. "My jsme ho chtěli a jsme rádi, že se vrací. Trenér Petr Rada je nadšený," uvedl na internetových stránkách sportovní ředitel jabloneckého klubu Petr Flodrman.

Baník půjčil do Vítkovic fotbalisty Staňka s Pavlíkem

Fotbalisté Petr Pavlík se Zdeňkem Staňkem, kteří se nevešli do prvoligového kádru Baníku Ostrava, odehrají jarní část sezóny na hostování ve Vítkovicích. Defenzivního záložníka Staňka do druholigového ostravského klubu doprovodí nakonec i stoper Pavlík, jehož hostování ve slovenském Senci ztroskotalo na administrativních záležitostech.

Ostrava definitivně potvrdila i odchod slovenského útočníka Róberta Zehera, kterého minulý týden stáhla z hostování ve Slovácku a poslala ho do Jablonce. Zeher dohraje ligový ročník v severočeském klubu, který pak na něj může podle smlouvy uplatnit přestupovou opci.

Teplický fotbalista Zdeněk Koukal stráví jarní část sezóny na hostování v druholigovém Sokolově. Hráč, který na podzim hrál v taktéž druholigové Jihlavě, sice měl působit ve Slovácku, ale jelikož má jihomoravský klub kvůli dluhům zastavené přestupy, dvaadvacetiletý ofenzivní záložník nakonec zakotvil v Sokolově.

Reklama