Hlavní obsah

Most plánuje klidné jaro a pro další roky útok na poháry

MOST

Do konce současného ligového ročníku plánují mostečtí fotbalisté poskočit do první poloviny tabulky, v dalších letech by už dokonce rádi zaútočili na pohárové pozice. Takové plány na středeční tiskové konferenci vyhlásili šéfové týmu SIAD Most, který přezimoval na jedenáctém místě tabulky.

Článek

Když do Mostu před rokem přišel trenér Ščasný, dostal jako hlavní úkol ambiciózního nováčka zachránit v první lize. "Říkal jsem už tehdy, že první fází bude tým stabilizovat a navodit v něm správnou atmosféru. V té druhé, na jejímž startu nyní stojíme, bychom chtěli předvádět fotbal, který od týmu očekávám a s ním by měly přijít i výsledky," prohlásil Ščasný.

Pochvaloval si vydařenou přípravu. "Takovou jsem zde ještě nezažil, navíc v týmu je výborná atmosféra, je tu dobrá parta a to je předpoklad dobrých výkonů," libuje si mostecký kouč, který si přál před zimou několik posil a ke své radosti se jich i dočkal.

Místo Tomáše Pilaře, který je stále na odchodu, dorazil Martin Vozábal ze Slovácka a na poslední chvíli také obránce Petr Johana. Ze Sparty přišel na hostování Jiří Jeslínek.

Ščasný chce lepší jaro než v minulé sezóně

Konkrétní cíle trenér sice prozradit nechtěl, ale rozhodně prý věří ve stabilnější výkony. "Rozhodovat ale samozřejmě bude i spousta dalších faktorů: zranění, štěstí a podobně. Ale pokud prožijeme lepší jaro než před rokem, budu spokojen," připomněl sezónu, během níž tým dovedl z posledního na konečné desáté místo.

"A mohlo to být lepší, kdybychom se vyhnuli výpadku v závěru ligy," prohlásil šéf klubu Petr Kabíček, který vyhlásil konkrétní úkoly, které tým dostal. "Každé umístění do osmé příčky nás potěší a v dalších sezónách bychom rádi začali uvažovat o místech, z nichž bychom během dvou až tří let dostali do pohárové Evropy," prohlásil funkcionář.

Most je na české poměry výjimečným klubem především tím, kolik zaměstnává cizinců. Na jarní soupisce bude figurovat šest až sedm hráčů nepocházejících z Čech nebo Slovenska, celkově jich je v klubu podle Kabíčka až dvanáct.

Cizinci se budou aklimatizovat na hostováních

Nejvýraznější posilou z nich by měl být devatenáctiletý Vincent Mendy, mladší bratr útočníka Alexandera, který v Mostu byl sice už na podzim, ale slyšet o něm začne být zřejmě až nyní. "Pokud na sobě bude hodně pracovat, má před sebou slibnou budoucnost," prorokuje Ščasný.

Řada ze zahraničních akvizic bude hostovat v Blšanech a dalších klubech. "Potřebují čas na aklimatizaci a aby předvedli, co v nich skutečně je. Jsou to nadaní hráči, ale musejí ukázat, že dokážou být lepší než domácí hráči hrající na jejich postech," řekl Ščasný, který si pochvaluje, jak se klubový sekretariát dokáže vyrovnat s organizačními záležitostmi, které přítomnost řady vesměs mladých hráčů přináší pro chod klubu.

Most začne ligové jaro v neděli 9. března zápasem se Zlínem.

Reklama

Související témata: