Hlavní obsah

Jarolím doufá, že cizinci oživí hru Slavie

PRAHA

Fotbalová Slavia, po podzimu druhý tým nejvyšší soutěže, vsadila při posilování kádru na zahraniční hráče. Trenér Karel Jarolím věří, že všechny tři nové akvizice přinesou do hry mužstva kvalitu.

Foto: SK Slavia Praha

Kouč Slavie Karel Jarolím při soustředění na Kanárských ostrovech.

Článek

„Mám z týmu dobrý dojem, ale skutečnou kvalitu ukáže až samotná liga. Náš cíl je minimálně uhájit druhou příčku, ale samozřejmě se chceme rvát o titul,“ tvrdí Jarolím.

Nejcitelnějším oslabením bude přestup útočníka Fořta do francouzské ligy. „Na podzim se dostal do dobré formy, dal sedm gólů,“ uvědomuje si trenér. Miliónům z Toulouse však Slavia odolat nemohla. „Teď ty góly musejí začít dávat jiní.“

Fořt vytvořil na podzim v útoku nerozlučnou dvojici s Vlčkem, během přestávky musel hledat jinou variantu. V úvahu připadá Brazilec Gaúcho, zkušený Slovák Reiter nebo mladíci Janda a Necid. „Těch možností je víc,“ nechce odkrýt karty padesátiletý kouč.

Základní sestavu už nosí v hlavě, sobotní poslední příprava s druholigovými Vítkovicemi na tom nic nezmění. „Z devadesáti procent jasno mám,“ přiznal Jarolím. V přátelských zápasech točil oba gólmany, Vorla s Kozáčikem. Kdo souboj o místo jedničky vyhrál? „Neprozradím, ani kluci to ještě nevědí.“

Costa pookřál vedle Gaúcha 

Slavia se před pár dny vrátila ze soustředění na Kanárských ostrovech, kde sehrála dva zápasy. S třetiligovým španělským Universidadem remizovali slávisté 2:2, druholigovému Las Palmas podlehli 1:3. „Výsledkově to nebylo nic moc, ale snažil jsem se dát šanci všem hráčům, aby se síly rozložily. Zaměřili jsme se tam hlavně na herní činnost a špatné to nebylo,“ prozradil trenér, jehož mrzí jen obnovené svalové zranění Kalivody.

S týmem poctivě trénovaly i všechny tři posily. Novými tvářemi jsou útočník Lubomír Reiter, který kdysi působil v Olomouci a naposledy hrál v Artmedii Bratislava. Středovou řadu by měli vyztužit Makedonec Nedzipi a tvořivý záložník Michel Fernando Costa z brazilského klubu Gremio Barueri.

„Přístup všech tří je perfektní, jen měli trochu tréninkové manko. Měli by být přínosem, i když hned v prvním jarním kole asi nikdo z nich ještě v základu nenastoupí,“ řekl Jarolím. „Reiter je zkušený fotbalista s dobrou orientací v šestnáctce, Nedzipiho přednosti jsou v soubojích jeden na jednoho a taky to, že je levák. Costa je hodně chytrý hráč s výbornou přihrávkou i kopací technikou,“ charakterizoval nové tváře.

Costovi prý navíc prospělo, že v klubu našel parťáka a krajana v Gaúchovi. „Hodně vedle něj pookřál,“ vypozoroval Jarolím. Během přestávky sledoval i to, jak se posiluje konkurence. „Sparta koupila hotové hráče, posílila se významně. Ale nejvíc mě zajímá, jak budeme hrát my,“ dodal trenér Slavie.

Reklama

Související témata: