Hlavní obsah

Tetour v záchranu ještě stále doufá, Skuhravý však není naivní

Dal gól naděje, na výhru však znovu nestačil. „Vím, že šance na záchranu jsou malé. Já ale budu doufat, dokud úplně nezhasnou. Je mi jasné, že bychom zbývající čtyři zápasy museli vyhrát,“ krčí rameny Daniel Tetour, fotbalista pražské Dukly. Jeho tým v úvodním zápase skupiny o záchranu v pražském derby s Bohemians 1905 remizoval 1:1. Dukla tak na předposlední Karvinou ztrácí propastných osm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Roman Skuhravý se pomalu smiřuje s tvrdou realitou...

Článek
Fotogalerie

Trenér Roman Skuhravý již po skončení základní části konstatoval, že není naivní a velikost ztráty se pro Duklu rovná sestupu.

„Byl jsem pak za svá slova peskovaný z několika stran. Jenže já nejsem populista, nebojím se věci pojmenovat. Situace se remízou s Bohemkou nezměnila. Když za 12 zápasů uhrajeme 6 bodů, nemůžeme na tom být jinak. Jde mi však o hlubší pohled a přerod naší hry, který vidím. Musíme si chvíli počkat," poukazuje kouč.

Jednu jistotu mužstvo z Julisky má. Po prvním kole nadstavby ještě nesestoupí, což mu v případě porážky s Bohemkou a souhře dalších výsledků hrozilo.

„S předposlední Karvinou ještě hrajeme, tak šance ještě je. Kdybychom si lépe pohlídali defenzivu, tak jsme mohli vyhrát," lituje Tetour.

Námaha neodpovídá počtu gólů

Klokani si před nedělními zápasy úvodního kola udrželi pozici nejlépe postaveného týmu, který je od baráže vzdálen čtyři body.

Spokojení však nejsou.

„Výhra na Julisce by nám hodně pomohla. Z mého pohledu jsme také vyhrát měli, okopírovali jsme však řadu podobných utkání. Vynaložená námaha zdaleka neodpovídá počtu vstřelených gólů," lituje trenér Martin Hašek.

Reklama