Hlavní obsah

Slavia na startu nadstavby ztratila, Sparta poslala Šuralovi do nebe skalp Baníku

Aktualizováno

Premiérová nadstavba fotbalové Fortuna ligy začala v pátek, dvěma sobotními duely odstartovala také skupina o titul. Sparta hostila ostravský Baník a zápas věnovala tragicky zesnulému Josefu Šuralovi. Do nebe mu poslala výhru 3:0. Vedoucí Slavia remizovala 0:0 v Liberci, takže Plzeň se jí v neděli může přiblížit na dva body.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Radim Breite z Liberce, vpravo Lukáš Masopust ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Sparta minule zvítězila 3:0 v Opavě a uspěla při premiéře kouče Michala Horňáka, který nahradil odvolaného Zdeňka Ščasného.

Letenský klub během duelu s Baníkem uctil památku svého bývalého kapitána Josefa Šurala, jenž v pondělí zahynul v Turecku při autonehodě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparta hraje s Ostravou. Pietní místo zesnulého Josefa Šurala před utkáním nadstavby ve skupině o titul v rámci.

Jeho nedávní spoluhráči mu darovali výhru, jak se na takové rozloučení patří. Hrdinou zápasu se stal Švéd Karlsson, který připravil vítězný gól pro Drchala, po přestávce pak sám proměnil penaltu. Sudí Královec ji nařídil až po podnět videorozhodčího. Třetí gól přidal mazáckým blafákem teenager Hložek.

Slávisté předem počítali, že budou mít s Libercem opět hodně práce, protože vyhráli jediný z posledních pěti vzájemných ligových zápasů a na konci března v Edenu se Slovanem remizovali 1:1.

Plichta se opakovala u Nisy, tentokrát bezbranková. Slavia tak ztratila hned na úvod skupiny o titul a Plzeň může její náskok v čele tabulky snížit na dva body. Viktoria však musí porazit Jablonec.

Program 1. kola nadstavby:
Pátek
Semifinále skupiny o Evropu:
Teplice - Mladá Boleslav 0:8
Zlín - Olomouc 1:0
Skupina o záchranu:
Dukla - Bohemians 1:1
Sobota
Skupina o titul:
Sparta - Ostrava 3:0
Branky: 29. Drchal, 51. z pen. Karlsson, 90.+5 Hložek
Liberec - Slavia 0:0
Neděle
Skupina o záchranu:
15:30 Slovácko - Příbram
15:30 Opava - Karviná
Skupina o titul:
18:00 Plzeň - Jablonec

Reklama

Související témata: