Hlavní obsah

Slavia podle bookmakerů titul bez potíží získá

Nejvyšší česká fotbalová soutěž poprvé ve své historii roztáčí nadstavbovou část, v jejímž rámci se ve třech skupinách bojuje o titul, o účast v Evropské lize i o setrvání v soutěži. Do mistrovské skupiny si čtyřbodový náskok přináší pražská Slavia, která podle bookmakerů první příčku bez potíží udrží (1,05:1). Jistotou je sestup Dukly, baráž si vyzkouší Karviná (1,4:1) a Příbram (1,5:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté Tomáš Souček a Josef Hušbauer slaví gól

Článek

Jediným dalším klubem, který o titulu může ještě uvažovat je Plzeň, na kterou se kurz pohybuje kolem 8-9:1.

„Slavia vyhrála základní část, a přestože vede jen o čtyři body před Plzní, je pro nás jasným adeptem na titul. Tomu odpovídá i titulový kurz 1,05:1. Do hry dáváme pětiprocentní zhodnocení vsazené částky, což znamená v zásadě jen 5 % pochybností, že by Slavia o titul mohla přijít," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Slavia v kontextu bodového náskoku i aktuální formy a herní kvality v tuto chvíli v Česku nemá konkurenci, a proto ani nadstavba na titulu pro sešívané nic nezmění. Plzeň je sice na dostřel, ale šanci by dostala jen v případě nevídaného ‚sešívaného kolapsu'. Sparta by navzdory dílčím potížím měla udržet třetí příčku, na víc to letos opravdu nebylo," předpokládá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Plzeň druhá, Sparta třetí...

Zdá se tedy, že Plzeň už může na titul zapomenout. Viktoriáni ale mají zase jistotu na druhém místě.

„Nikdo už je z druhé pozice nesesadí. Sparta může zapomenout. Sázkařům nabízíme kurz 100:1 - Sparta do 2. místa. A není to přehnané. Nadějné jaro pokazila a v závěru sezony ji poněkolikáté povede ‚provizorní' trenér," komentuje další ligové pořadí Urbanec.

Ovšem i Sparta má své jisté podle bookmakerů. Její třetí místo je ostatním také příliš vzdáleno. Za vše hovoří kurz Jablonec do 3. místa 30:1.

Záchrana Dukly je nereálná

Celkem jasná je podle všech indicií i situace na opačném konci tabulky. Dukla se umístí do 15. místa? Kurz 50:1, věc nereálná, skončí poslední a pražský klub s velkou pravděpodobností čeká druhá liga.

Na postup do baráže, který by celku z Julisky dal alespoň dílčí šanci na záchranu, nasadili bookmakeři kurs 45:1. Naopak na souboje o všechno s celky z druhé ligy se mohou „těšit" fanoušci v Karviné a Příbrami.

Reklama

Související témata: