Hlavní obsah

Všechno je na něm, devatenáctiletý Drchal si přesto libuje. Čím více toho odehraju, tím lépe se cítím

Teď všechno leží na něm. Na devatenáctiletém klukovi, který je momentálně jediným zdravým sparťanským útočníkem. Tetteh totiž na jaře střídavě hledá formu, a přitom se potýká se zraněními, Kadlec s Pulkrabem jsou zraněni dlouhodobě, takže na Václavu Drchalovi je, aby obstarával góly. Jde mu to... Na závěr základní části ligy se trefil v Opavě, při vstupu do nadstavby otevřel skóre v domácí konfrontaci s Ostravou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Václav Drchal ohrožuje branku Baníku.

Článek
Fotogalerie

„Čím více toho odehraju, tím lépe se cítím," přiznával Drchal po duelu s Baníkem, že místo v základní sestavě mu svědčí.

Pod novým trenérem Michalem Horňákem v ní zase nastoupil a po skvostné přihrávce švédského legionáře Karlssona se opět trefil.

„První gól nám hodně pomohl. Baník měl v úvodu také několik šancí, takže po vedoucí brance jsme se uklidnili," pochvaloval si sparťanský mladík, že po půlhodině nasměroval svůj tým za důležitou výhrou, díky níž si Sparta upevnila třetí příčku v tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal ze Sparty Praha během utkání Fortuna ligy.

Nemuselo ale zůstat jen u jednoho gólu. Po změně stran zkoušel Drchal mazáckým lobem překvapil rutinéra mezi tyčemi Baníku Laštůvku. Míč ale skončil na břevně, takže čtvrtý Drchalův zápis do listiny ligových střelců se nekonal.

„Mrzí to, protože přesně tak jsem chtěl vystřelit. Dloubáčkem...Už jsem doufal, že míč zapadne do brány."

Zase až tak ho to mrzelo nemuselo, neboť pod Ščasného nástupcem Horňákem vyhrála Sparta stejně jako v Opavě 3:0 a on se zase trefil. Mimochodem, proti Ostravě v letošní sezoně už podruhé.

„Už se to tak jeví, že Baník je mým oblíbeným soupeřem. Dvakrát jsem proti němu nastoupil, dal jsem dva góly, měl i spoustu dalších šancí," samozřejmě si Drchal hned vzpomněl na únorové střetnutí s Ostravou v základní části ligy. Nastoupil sice až na posledních dvacet minut, ale chvíli po příchodu na trávník vstřelil třetí, rozhodující branku.

V sobotu překonal Laštůvku zase, takže i díky němu vykročila Sparta do finálové nadstavby vítězně.

„Maximální spokojenost. Vyhráli jsme 3:0, dal jsem gól. Teď ale musíme v dobrých výkonech pokračovat a dál vyhrávat. Nemyslitelné, abychom neuhráli třetí příčku," připomínal Drchal po vítězství nad Baníkem, že bronzový stupínek je za momentální konstelace pro Spartu povinností.

Reklama

Související témata: