Hlavní obsah

Vrba: Přežili jsme vlastní smrt. Před Slavií je velkým plusem, že jsme zápas s Jabloncem otočili

Plzeň

Osmdesát minut bědoval, kroutil hlavou, lomil rukama. Smutně sledoval, jak si hostující Jablonec vytváří jednu šanci za druhou a jak se jeho svěřenci trápí. Nakonec se však plzeňský trenér Pavel Vrba po obratu v závěru propadl do euforie.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně děkují divákům po vítězném duelu s Jabloncem.

Článek

„Přežili jsme vlastní smrt. Byli jsme už zakopaní tři metry v zemi, ale vyškrábali jsme se nahoru a v posledních minutách zápas zachránili," uvedl Vrba po nedělní výhře 2:1 v úvodním kole skupiny o titul. Díky triumfu se Viktoria přiblížila vedoucí Slavii na dva body, za týden v Edenu si to s ní rozdá o první místo.

Vzhledem k průběhu zápasu považujete vítězství za zázračné?

Musíme si přiznat, že Jablonec byl lepším mužstvem, měl víc šancí. Rozhodlo, že jsme měli za stavu nula jedna několikrát štěstí, že soupeř nedal druhou branku. Pomohla nám střídání. Bakoš přinesl zkušenost, Kayamba hru oživil, nahrál na oba góly.

Proč Kayamba v posledních utkáních nenastupuje v základu?

Byl nemocný, bral antibiotika, měl tréninkovou absenci. V některých utkáních hrál dobře, pak byl v útlumu. Noví hráči mívají velký nástup, pak dostanou jakousi facku, pak se zase škrábou nahoru. Nyní Kayamba strašně pomohl nám i sobě.

Projevila se ve středu obrany absence zraněného kapitána Hubníka?

Když chcete hrát kombinační fotbal, je důležité, aby se stopeři nebáli a rozehrávali míče. Chceme od nich víc. Na druhou stranu si nemyslím, že to bylo o stoperech. Hráči ve středu pole a na hrotu měli být účelnější a efektivnější. Vždyť Kayamba dal za patnáct minut víc centrů než někteří za celý zápas.

Bude Hubník připravený na utkání se Slavií?

Má problémy s palcem, nemohl s ním do kopačky. Nemá ho zlomený, jen naražený, což je ovšem silně bolestivé. Jestli bude proti Slavii k dispozici, teprve uvidíme.

Může být obrat s Jabloncem psychologickým momentem pro duel v Edenu?

Výhra je pochopitelně důležitá, dotáhli jsme se na Slavii na dva body. Kdo vyhraje, udělá ohromný krok k titulu. Slavia je favoritem, hraje doma, má náskok. My jsme jí však na dostřel. Je velké plus, že jsme zápas s Jabloncem otočili.

Reklama

Související témata: