Hlavní obsah

Drsné proroctví kouče Straky: Nejsem naivka, baráž nás nemine

Příbram

Fotbalová Karviná znovu prohrála v nadstavbové skupině o záchranu 0:1 a na místa, z kterých by se vyhnula baráži, ztrácí sedm bodů. „Nejsem naivka, abych si něco maloval a namlouval. Baráž nás nemine. Na tu se musíme soustředit, abychom ligu zachránili," konstatoval po prohře v Příbrami kouč Karviné František Straka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné František Straka.

Článek
Fotogalerie

Po svém příchodu dostal Karvinou ještě v základní části z nejhoršího. V ligové nadstavbě však jako by kouzlo trenéra Straky pominulo. „Po vydařené části prostě přišel určitý útlum, to se stává," krčil rameny impulzivní kouč.

Pojmenoval pak, co mu na hřišti z pohledu výkonů Karviné vadí. "Mě ale nejvíc štvou dvě věci. Jednak způsob, jakým nakládáme s gólovými šancemi, které si dokážeme vytvořit. Nechápu, že nedokážeme najít správné řešení," pojmenoval první kaz Straka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Rezek z Příbrami (vpravo) a Martin Bukata z Karviné v akci během utkání nejvyšší soutěže.

"A pak to jsou individuální chyby, které při těch neproměněných šancích rozhodují. V Opavě to byl Rundič, v Příbrami zmatek po standardce a inkasovaný gól. Nebudu řešit, jestli měl sudí pískat Kingueho ruku, kterou si sám nastřelil, a vzápětí jsme inkasovali, od toho je někdo jiný. V žádném případě ale nemělo k takové situaci vůbec dojít," zlobil se karvibský kouč.

Wágner do Příbrami nejezdí rád

Kapitán Karviné Tomáš Wágner je příbramským odchovancem, domů se ale rád nevrací... „Fakt ne, protože tady mám vždycky nějaké těžké nohy. Nedaří se mi. A dnes se to znovu ukázalo. Mohl jsem dát gól už v první půli, posílal jsem míč do prostoru, kde nebyl gólman, ale zjevil se tam jiný hráč a vyhlavičkoval ho. Škoda, protože v první půli jsme byli lepší. Ve druhé jsem mohl alespoň vyrovnat, jenže v rozhodujícím okamžiku mi vyskočil míč příliš vysoko," kroutil Wágner nevěřícně hlavou.

Baráž také bere jako neodvratnou. „Chtěli jsme udělat maximum, abychom se dostali na třinácté místo. Snažili jsme se hrát i v Příbrami, ale bylo to nemastné neslané. Fotbal nic moc. Škoda neproměněných šancí, a zase jsme udělali chybu v defenzivě... Bohužel nám zase chyběla kvalita. Na barážových příčkách jsme, což nás mrzí. Nic už s tím asi neuděláme, i když se hrají ještě tři kola. Musíme se připravit na Duklu, porazit ji a pak zabrat v baráži," zdůraznil zkušený kanonýr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články