Hlavní obsah

Když neproměníme šance, nemůžeme se porážkám divit, povzdychl si útočník Dukly Holenda

Opava

Na první gól v sezoně čekal Jan Holenda celou sezonu. V jejím úvodu jej sužovalo zranění zad, pak se střelecky trápil. Trefil se až v Opavě, kdy jeho gól na 2:1 Duklu vrátil na chvíli do hry, další porážku ale odvrátit nepomohl. Přesto tým z Julisky, zásluhou vítězství Příbrami nad Karvinou (1:0), stále ještě může doufat v únik z poslední pozice znamenající přímý pád do druhé ligy.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Pavel Zavadil z Opavy a Jan Holenda z Dukly během utkání nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

„Řekl bych, že na nás je vidět, že nejsme odevzdaní. Snažíme se s tou situací, ve které jsme, něco udělat. Bohužel se nám nedaří výsledkově, takže uvidíme, jestli se nám povede ligu zachránit," pokrčil rameny Holenda. „Kdybychom proměnili šance, které jsme si vytvořili po solidních akcích, výsledek mohl být jiný. Ale pokud nedáme góly, které jasně máme dát, nemůžeme se porážkám divit," pokračoval 33letý ofenzivní fotbalista.

Svou razantní střelou v 51. minutě spoluhráčům ukázal, jak se brankových šancích chovat. „Moje úloha v týmu je teď trošičku jiná, ale já se s tím většinou nedrbu. Vystřelil jsem, dal jsem gól, ale nijak bych to nedramatizoval," řekl Holenda.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Brankář Filip Rada a Jan Holenda z Dukly - míč končí v brance Pražanů.

Více jej štvalo, jaké góly Dukla inkasovala. Všechny tři byly po standardních situacích. Těsně před přestávkou po rohu přeskočil Svozil Holíka, krátce po změně stran se přes zeď trefil Zavadil a vítěznou branku dali Slezané poté, co hostující tým propadl v bránění autového vhazování a Jurečka střílel prakticky do prázdné branky.

„Tohle nás provází celou dobu. Chybí nám odvaha, jsme nezodpovědní v bránění. A přesně tak, jako se chováme v obranném boxu, je to stejné i ve finální fázi. Šancí máme dost, dostáváme se do nich, ale produktivita je taková, jaká je. A to jsou klíčové okamžiky, které rozhodují zápasy," lamentoval trenér Dukly Praha Roman Skuhravý.

Ligová nadstavba pokračuje v úterý třetím kolem skupiny o záchranu. Dukla jede do Karviné, kde musí zvítězit, jinak sestupuje. „Teď už hrajeme každý zápas o všechno. Bylo to tak v Opavě a v Karviné to bude úplně stejné. Musíme ho vyhrát a doufám, že se nám to podaří," řekl Holenda.

Reklama

Související témata: