Hlavní obsah

Klokan Vaníček po Slovácku: Jsme šíleně dobří, kdo si myslí opak, je blázen!

Praha

Je to jako přes kopírák. V základní části byli Bohemians 1905 nejhorším domácím týmem, nadstavbovou skupinu o záchranu začali u Botiče opět výsledkově zle. Byť v sobotním duelu fotbalové ligy nad Slováckem dominovali, na víc než bezbrankovou remízu nedosáhli. Nadále jim tak hrozí účast v sestupové baráži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozpačitý Antonín Vaníček z Bohemians

Článek
Fotogalerie

„Byl to pro nás moc důležitý zápas. Soupeře jsme nepustili prakticky do ničeho, máme ale jenom bod. Bohužel takových zápasů jsme v sezoně doma odehráli hodně," povzdechl si trenér Martin Hašek.

Jeho celek vyhrál u Botiče v tomto ročníku pouze první a poslední utkání základní části (2:1 nad Slováckem, 1:0 s Jabloncem). Oba triumfy dělilo devět měsíců. Nadstavbu Klokani odstartovali další domácí ztrátou. Je značně nemilá, neboť čtrnáctá Příbram se na ně dotáhla na dva body. Právě Středočeši přijedou v úterý k Botiči, v případě výhry zelenobílé předskočí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek.

„Nevím, jestli to nazvat zápasem sezony, ale půjde o všechno. Příbram je za námi jen o dva body, nikdo nečekal, že porazí Karvinou," uvedl záložník Antonín Vaníček. „Situace je ale pořád stejná. Máme ji ve svých rukách, nejsme na nikom závislí. Je pouze na nás, jak zbylá utkání zvládneme," doplnil Hašek.

Ten aby měl nervy ze železa. Nadstandardní herní projev totiž Klokanům body nepřináší, brzdí je bídná finální fáze. „Na tréninku dáváme spoustu gólů, nevím, proč nám to tam v zápasech nepadá. Podle mě není třeba nic měnit, jen prostě dávat branky. Vždyť jsme šíleně dobří. Jestli někdo řekne, že jsme špatní, tak je blázen," prohlásil 21letý Vaníček.

„Ztráta nás strašně mrzí. Bavil jsem se v kabině s Kamilem Vackem, prý nikdy nikoho takhle netlačil a nepřehrával. Slovácko jsme nepustili do ničeho, přestřílíme ho snad o deset ran... Až začneme vyhrávat, budeme se v tabulce pohybovat úplně jinde," pronesl Vaníček.

Reklama

Související témata: