Hlavní obsah

Sparta zatočila s Kangou. Porušil kodex a skončil na tribuně, do Plzně však pojede

Aktualizováno

Fotbalová Sparta suspendovala Guélora Kangu, protože v utkání s Ostravou porušil týmový kodex. Gabonský záložník proto nebyl v nominaci na sobotní zápas s Libercem, který mužstvo vyhrálo 1:0. Trest se však týká jen jednoho utkání, ve středu v Plzni už by africký samorost měl být zpátky v nominaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

"Guélor Kanga nedodržel naše jasně stanovená pravidla, která jsou platná pro všechny hráče," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Tomáš Rosický. "Tyto hodnoty přitom jasně definují naši týmovou kulturu a jejich dodržování je pro nás klíčové," přidal.

Proč byl Kanga potrestán, Sparta neupřesnila. Pouze uvedla, že k suspendaci nedošlo kvůli tomu, že by osmadvacetiletý hráč porušil životosprávu, nebo špatně trénoval. "Společně s realizačním týmem věříme, že se takový prohřešek nebude opakovat a Guélor se připojí k týmu opět pro utkání v Plzni," dodal Rosický.

Kanga patří mezi klíčové hráče Sparty. Od loňského příchodu z Crvené zvezdy Bělehrad odehrál za letenský tým 35 ligových zápasů a dal 15 gólů. V této sezoně se dělí s 11 zásahy o pozici nejlepšího sparťanského střelce.

Trest přijal, Horňák s ním počítá

Kanga v závěru duelu s Baníkem seřval mladého Hložka a pak se snažil ostentativně ignorovat děkovačku, při níž se také uctíval tragicky zesnulý Josef Šural. Afričan tak znovu namíchl fanoušky a Sparta zareagovala.

„Porušil interní nepsaná pravidla kabiny. Suspendace na jeden zápas bylo společné rozhodnutí mé a Tomáše Rosického. Nechci se konkrétně pouštět do toho, kvůli čemu," říká trenér Michal Horňák.

„Trest přijal, byl na utkání a fandil, tak by to mělo být," dodává kouč.

Samozřejmě se spekuluje, zda se Sparta nebude chtít svérázného Afričana v létě zbavit. Horňák však tak příkrý není.

„Kanga má dveře do týmu samozřejmě dál otevřené. Vždyť s námi nadále stále trénoval a do dalšího utkání by měl být v nominaci," avizuje trenér před cestou do Plzně.

Reklama

Související témata:
Kodex