Hlavní obsah

Můžu v klidu ukončit kariéru, smál se po premiérové ligové brance opavský stoper Svozil

Opava

Už v minulém utkání proti Karviné orazítkoval tyčku a břevno stejné branky trefil opavský stoper Jaroslav Svozil i proti Dukle Praha ve druhém kole nadstavbové části. Tentokrát však útočné choutky korunoval i gólem. Vůbec prvním v nejvyšší soutěži otevřel účet utkání, ve kterém Opava porazila Duklu Praha 3:2. „Nejsem žádný kanonýr. Splnil jsem si svou normu. Jeden gól jsem dal ve třetí lize, jeden ve druhé a teď i v první, takže můžu v klidu ukončit kariéru," smál se 25letý opavský fotbalista.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jaroslav Svozil z Opavy ve žlutomodrém se pokouší o zakončení.

Článek

V posledních zápasech jste se do zakončení hodně tlačil. Jak proti Karviné, tak i dnes jste trefil břevno. Šel jste po gólu?

Minule jsem od něj byl kousek. Trefil jsem břevno, tyčku z dorážky, pak mě to tam někdo chytil na čáře. Dneska zase břevno, pak ale konečně přišel i gól. Ale já na góly nehraju. Pro mě jako pro obránce je důležitější, když vzadu udržíme čisté konto. Jsem rád, že jsme potvrdili tři body doma a jdeme k záchraně.

Vypadalo to, že gól chcete dát za každou cenu, Holík na vás visel, přesto jste míč trefil.

Viděl jsem, že tam balon letí a klidně bych si nechal i ukopnout hlavu. Musel jsem tam jít.

Čisté konto jste proti Dukle neudrželi. Když přeložím vaše předchozí slova, tak dva góly od posledního týmu není dobrá vizitka obrany?

Mrzí nás to, ale ne tolik, jako kdybychom nevyhráli. Takhle to mrzí trošku míň, ale chyby tam samozřejmě byly. Nedůraz, pak nedoraz na zadní tyči a kluci z Dukly to potrestali. Ale dali jsme o gól více a vyhráli. To je nejdůležitější.

Jak moc výhra pomůže k záchraně ligy v Opavě?

Stále je ve hře devět bodů a třináctá Příbram ztrácí pět bodů. Zachráněni nejsme a musíme v těch posledních třech kolech získat bodů co nejvíce. A pak, až skončí sezona, si můžeme říct, zda to stačilo.

Vstup do nadstavby se vám ale povedl. Dva zápasy, dvě vítězství. Pomohlo domácí prostředí hodně?

Domácí zápasy jsme potvrdili šesti body, což si myslím, že je jeden z výrazných kroků k záchraně.

Oba zápasy, jak proti Karviné, tak proti Dukle, moc fotbalové krásy nenabídly. Je to tím, o co se hraje?

Převažuje nervozita. Nehrajeme o titul, potkávají se týmy, které nejsou v úplné herní pohodě a myslím si, že hra byla i trochu svázaná taktikou. Chtěli jsme vyhrát za každou cenu, v téhle fázi sezony se moc na krásu nehraje. Bohužel.

Reklama

Související témata: