Hlavní obsah

Ostravu sestřelil z opakované penalty. Nejít znovu? To bych byl srab, věřil si Trávník

Jablonec nad Nisou

Jablonecký špílmachr Michal Trávník prokázal pevné nervy, když suverénně proměnil i opakovanou penaltu a Severočeši porazili Ostravu 2:0. Byl to kuriózní moment. Brzy po pauze Jakub Bolf fauloval v šestnáctce Eduarda Sobola a sudí Jan Machálek ukázal na penaltovou značku. K exekuci se postavil Trávník a desítku střelou k pravé tyči suverénně proměnil. Jenže jen o chvilku dřív sudí pískl a akci zastavil, neboť viděl souboj Martina Doležala s Martinem Fillem a prvnímu ukázal žlutou kartu. Trávník tak musel trestný kop opakovat.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jablonecká fotbalová radost po výhře nad Baníkem. Slaví David Hovorka, Tomáš Holeš, Martin Doležal, Tomáš Břečka a Miloš Kratochvíl.

Článek
Fotogalerie

„Nebylo to nic příjemného, ale píšťalku jsem slyšel, pískl to ještě předtím. Věřil jsem, že když to trefím stejně, nebo to utáhnu k tyčce, že tam gólman nedosáhne," popsal Trávník. Míč poslal do stejného místa a gólman Viktor Budinský byl i na druhý pokus krátký.

„Pro Trávníka nebylo jednoduché vše opakovat, když to rozhodčí přerušil ještě před tím a musel kopat znovu. Trefil to i podruhé, klobouk dolů před ním," pochválil střelce Zdeněk Klucký, asistent kouče Petra Rady, jenž utkání sledoval kvůli trestu jen z tribuny. „Ale jen v uvozovkách, slyšet ho bylo i tak," usmál se Trávník.

Neuvažoval, že by se opakované penalty vzdal? „To ne. Nemyslím si, že jsem od toho měl odejít. To bych byl asi trochu srab. Určitě jsem si věřil," přiznal autor prvního gólu, jenž domácí tým uklidnil.

„V prvním poločase tam nějaké náznaky i pár šancí bylo, ale nic jsme nedotáhli do konce. Druhý poločas jsme hráli asi více v klidu, určitě nám pomohla ta penalta. Pak už jsme to měli ve svých rukách," zhodnotil nejlepší hráč utkání.

„Věřil jsem, že když budeme hrát stále stejně a Baník do ničeho nepustíme, což se nám povedlo, že nám gól nedají. Naštěstí jsme přidali i druhý, a to bylo definitivní," podotkl.

Jablonec tak Ostravu zdolal podruhé přesně po čtrnácti dnech. V posledním kole základní části triumfoval 4:0. „Teď to bylo asi vyrovnanější. Věděli jsme, že Ostrava bude chtít hrát agresivněji než minule, a to se potvrdilo. Jsme rádi, že jsme to zvládli a odskočili o více bodů," řekl Trávník.

Jablonec si nyní téměř jistě zajistil čtvrtou příčku. „Je to uklidňující. Poslední zápasy ne že si půjdeme užít, určitě budeme chtít něco získat, ale čekají nás nejhezčí zápasy. Na Slavii, na Spartě a doma derby s Libercem. Víc jsme si nemohli přát," uzavřel Trávník

Reklama

Související témata: