Hlavní obsah

Svědíka zklamala ofenziva. Proto je pro nás bod z Bohemky výborný, uvedl kouč Slovácka

Po hodech přišel břichabol. Před týdnem Slovácko deklasovalo 5:1 Příbram, v sobotním druhém kole nadstavby fotbalové ligy skupiny o záchranu na půdě Bohemians 1905 bylo naprosto bezzubé. U Botiče vytěžilo z minima maximum, tedy bod za bezbrankovou remízu. „Vzhledem k tomu, co jsme předvedli směrem dopředu, je bod výborný," uvedl trenér Martin Svědík.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Filip Hološko ze Slovácka a Lukáš Pokorný z Bohemians v akci během nejvyšší soutěže fotbalistů.

Článek
Fotogalerie

Na víc jeho mužstvo proti Klokanům nemělo, domácí byli lepší ve všech směrech. Jen díky jejich mizerné koncovce neodjelo z Prahy s prázdnou. „Nefungovala nám předfinální ani finální fáze. Oproti utkání s Příbramí byl diametrální rozdíl v pohyblivosti nahoře. Ať to byl Hološko, nebo oba krajní záložníci Navrátil s Kalabiškou," zlobil se Svědík.

V závěru se hosté dostali pod trvalý tlak Bohemians, ale i ten přestáli. „Museli jsme odvracet několik nepříjemných situací. Což pramenilo z toho, že nám nehrály kraje. Chtěli jsme hrát všechno do nohy, do stojata," povzdechl si trenér Slovácka. Moravanům nadále hrozí, že spadnou do baráže o sestup. Na Příbram, která je třetí od konce, mají tři kola před koncem nadstavby náskok čtyř bodů.

„Vzhledem k ostatní výsledkům se nic nezměnilo. Příbram vyhrála, boj o odvrácení barážového místa je tedy otevřený. Rozhodne se mezi Příbramí, Bohemkou, Opavou a námi. Prostě se jede dál, je třeba se soustředit na každý zápas," dodal Svědík.

Reklama

Související témata: