Hlavní obsah

Horňák musel Costu umravnit. Nechci dělat nic kriminálního, ujišťuje postrach ligy

Během pár dnů se stal postrachem fotbalové ligy. Sparťan Costa Nhamoinesu měl být podle komise rozhodčích za hrůzostrašně fauly vyloučen jak v pohárovém duelu na Slavii, tak v utkání s Baníkem. Zimbabwský obránce však trestu ušel, v obou případech vyvázl jen se žlutou kartou. Mohl tak nastoupit proti Liberci a jediným gólem rozhodl o výhře 1:0. O stejný výsledek se ostatně postaral již v minulém jarním vzájemném duelu u Nisy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Costa během utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Jako by mu nestačilo, co si vyslechl za ostrý faul na slávistu Krále. Hned na úvod nadstavby přepálil i ostravského Filla.

„Uznávám, že šlo o ostrý zákrok. Ale já nechci někoho zranit, udělat něco kriminálního. Po zápase jsem šel za Fillem a omluvil se mu. Fotbal občas takové chvíle přináší," ujišťuje Costa.

Trenér Michal Horňák býval jako hráč vyhlášený slušňák. Costovy fauly mu nejsou po chuti.

„Kostík je velmi inteligentní hráč, i charakterově velmi dobrý kluk. V týdnu jsem si s ním opakovaně popovídal. On mě chápe. Ví, co udělal. Byl skoro každý den propíraný v novinách, což je nepříjemné pro nás i pro něj. Řekl jsem mu, že nechci, aby se takový zákrok pod mým vedením opakoval," líčí kouč.

Možná mě má Liberec rád...

Afričan tentokrát upoutal ryze fotbalovým momentem. Hned v 5. minutě rozhodl o výsledku a zajistil Spartě nejhůře třetí příčku v konečné tabulce

Costa se tak stává specialistou na Liberec. Od listopadu 2016 si připsal jen dva góly a oba do sítě Slovanu.

„Těžko říct, proč se mi proti nim tak daří. Možná mě má Liberec rád," vtipkuje. „Hrají kombinační fotbal, ale byli jsme dobře připravení. Celé mužstvo zápas odmakalo," cení si.

Potřebujeme Evropskou ligu

Letenští tedy skončí v lize nejhůře třetí.

„Jsme Sparta a vždy chceme být první. O šanci na titul jsme však přišli už dávno. Vzhledem k průběhu sezony musíme třetí místo akceptovat," uvědomuje si Costa.

Pokud Slavia vyhraje ve finále domácího poháru nad Baníkem, Arsenal ovládne Evropskou ligu a skončí na pátém místě v Premier League, projde Sparta z třetího místa rovnou do skupiny Evropské ligy.

„Je jasné, že budeme takovému vývoji fandit. Potřebujeme Evropskou ligu. Jsme Sparta a chceme ji hrát," zdůrazňuje Costa.

Reklama

Související témata: