Hlavní obsah

S titulem na mušce! Sešívaní hodlají proti Plzni podniknout rozhodující krok

Praha

Atmosféra houstne, klíčová bitva o titul vzplane jen za pár hodin. Fotbalisté pražské Slavie dominovali základní části ligy a zavedení nadstavby je tak pro ně nevítaným rizikem. Mistrovskou režii však mají nadále ve svých rukou. Pokud v Edenu porazí druhou Plzeň, vzdálí se od ní již o pět bodů. „Utkání bude hodně o tom, komu se podaří vnutit soupeři svůj styl hry,“ míní trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Slavie Praha a Milan Petržela z Viktorie Plzeň.

Článek

Kolotoč nabitých anglických týdnů konečně na chvíli zvolnil. Pro Slavii v pravý čas.

„Těšíme se hodně. Týden je dlouhý, hráli jsme v sobotu a teď nastoupíme až v neděli. Nepamatuji si, kdy naposledy jsme takhle dlouho čekali na zápas, ještě k tomu takhle důležitý," poukazuje na klubovém webu trenér Jindřich Trpišovský. „Očekávám spíše takovou taktickou bitvu, oba týmy budou vycházet z toho, co jim přineslo úspěchy ve vzájemných zápasech," dodává kouč.

Ačkoliv je mezi rivaly jen dvoubodový odstup, sešívaní jsou favoritem. Slavia vyhrála všech pět posledních domácích ligových zápasů s Plzní a pokaždé bez inkasované branky. Posledních 10 vzájemných zápasů navíc vyhrál domácí tým.

„Jsme rádi, že se s Plzní můžeme utkat ve vzájemném utkání, než aby se rozhodovalo v jiných zápasech. Věřím, že jsme všichni připraveni, abychom šlágr zvládli," těší se i reprezentant Tomáš Souček.

„Doufám, že se bude hrát nahoru dolů. Něco podobného, jako bylo k vidění v Lize mistrů. My do utkání určitě takhle půjdeme a doufáme, že Plzeň udělá to samé a rozdáme si to na férovku," přeje si klíčový muž sešívaných.

Duel zkušených a vyspělých

V Edenu se proti sobě postaví dva vyspělé týmy. „Máme za sebou dost těžkých zápasů jak v Evropské lize, tak v české soutěži. Nejsme nervózní, věříme si, že Plzeň doma zase porazíme," líčí Souček.

Podle trenéra rozhodne především, který z celků dokáže lépe zúročit své zkušenosti. „Oba týmy hrály jarní část Evropské ligy a budou využívat své zkušenosti. Oba celky jsou hodně vyrovnané a budou rozhodovat maličkosti. Určující bude, kdo soupeři dokáže vnutit svůj styl hry," uvědomuje si Trpišovský.

„Když se bude hrát podle našich not, budeme se na hřišti cítit lépe. Plzeň je samozřejmě obrovsky zkušená, má čtyři tituly a spoustu těžkých zápasů za sebou. Zkušenosti jsou na jejich straně a já doufám, že pro nás bude hrát hladovost a domácí prostředí," věří trenér Slavie.

Utkání se hraje od 18:00 před kamerami O2 TV Sport, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava