Hlavní obsah

Zavřel jsem oči a uklidil to tam, jásal Argentinec v dresu Zlína

Olomouc

Argentinec Pablo Joaquin Podio neměl za kouče Romana Pivarníka ve Zlíně na růžích zrovna ustláno. Jeho nástupce Jan Kameník mu však věří a třicetiletý hráč, který léta působil na Slovensku, mu to vrací. V ligové nadstavbě v odvetě semifinále skupiny o pohárovou Evropu v Olomouci to byl on, kdo úvodním gólem svůj tým nasměroval k postupu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pablo Podio ze Zlína, Pavel Dvořák z Olomouce a Michal Vepřek z Olomouce v akci během utkání nejvyšší soutěže ve skupině o Evropu.

Článek
Fotogalerie

Závěr utkání byl však infarktový, Sigma zle tlačila a případný její čtvrtý gól visel ve vzduchu. Oddechli jste si?

Asi takové zápasy neumíme hrát. Kdybychom proměnili šance, co jsme měli, mohlo to být v klidu. Postoupili jsme však, máme, co jsme chtěli, a to je hlavní.

V 93. minutě vás při ráně Beneše skvělým zákrokem podržel gólman Rakovan. V té chvíli jste už byl na lavičce. Jak vám bylo?

Všichni jsme se postavili, takže jsem neviděl, co se dělo. Pořád jsem věřil, že závěr ustojíme a postoupíme. Vyřazení jsem si vůbec nepřipouštěl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pablo Podio ze Zlína a trenér Zlína Jan Kameník po utkání.

Zápas jste přes hodinu kontrolovali. Pak však převzala otěže Sigma. Co se stalo?

Olomouc má velmi kvalitní tým, jsou silní na míči. My jsme jim dali prostor a oni toho využili, dostali nás pod tlak a začali si vytvářet šance.

Začali jste hodně aktivně. Byl to záměr, nebo to jen vyplynulo ze situace?

Chtěli jsme do toho šlápnout od první sekundy jako doma. Věděli jsme, že když dáme gól, bude se nám hrát mnohem lépe a vyšlo to.

Za Zlín jste se trefil vůbec poprvé...

Je to tak. Jsem rád, že gól přišel právě teď a pomohl k postupu.

Čekání na něj bylo asi hodně dlouhé, trápilo vás to?

Nebylo to příjemné. Hraji ale ve středu pole, a tak mě spíše vadí to, když pokazím nějakou finální přihrávku. Trefíte-li se však, samozřejmě to potěší.

Chvátal vám na tu trefu vyloženě namazal. Souhlasíte?

Konečně jsem byl tam, kde mě trenér chce v takových situacích mít. Zavřel jsem oči a uklidil jsem to tam. Ale vážně, mířil jsem a šlo to přesně tam, kam jsem chtěl. Někdy prostě potřebujete štěstí, aby vám to sedlo a já ho teď měl.

Šlo o jeden z nejlepších výkonů Zlína v probíhající sezóně?

Nevím. Sezona je dlouhá a dobrých utkání jsme odehráli více. Toto však bylo nejdůležitější, a tak asi ano. Věřím však, že ještě lepší přijdou.

Teď vás čeká finále ve skupině o Evropu s Mladou Boleslaví, které jste před čtrnácti dny jednoznačně podlehli. Jak to vidíte nyní?

Situace je zcela jiná. Teď se můžeme chvíli radovat z postupu a pak se pokusíme připravit na Mladou Boleslav tak, abychom ji zaskočili. Bude to soupeř možná ještě těžší než Olomouc, ale já věřím, že uhlídáme Komličenka a ty dva zápasy v součtu zvládneme a zase postoupíme.

Jak velké lákadlo pro vás Evropská liga je?

Obrovské. Poslední půlrok jsme nebyli ve své kůži. V nadstavbě jsme ale chtěli lidem dokázat, že něco umíme, a teď, když se nám naskytla šance na Evropu, nechceme ji jen tak pustit.

Reklama

Související témata: