Hlavní obsah

Nejdříve zachrápal a zděsil se, pak Bořil připravil gól a snil, jaké by byly mistrovské oslavy doma

Praha

Se zděšením sledoval, jak jedno zaváhání v defenzivní činnosti může pohřbít naděje jeho týmu na zisk mistrovského titulu. Když ale plzeňský záložník Kovařík trefil v obrovské šanci nedělního ligového šlágru nejvyšší fotbalové soutěže na hřišti Slavie jen tyčku, domácí zadák Jan Bořil si oddechl. A zanedlouho naservíroval míč před odkrytou branku k nohám neomylně pálícího Lukáše Masopusta, který zlomil odpor Plzně. Slavia nakonec nedělní bitvu vyhrála 3:1 a má v čele tabulky komfortní pětibodový náskok.

Jan Bořil po zápase Slavia - PlzeňVideo: Sport.cz

 
Článek

„Před zápasem měl každý z nás nervy. Byli jsme nervózní, protože nikdo nevěděl, co od tak vypjatého duelu očekávat. Ale jsme rádi, jak jsme duel nakonec zvládli hlavou i gólově," radoval se Bořil, když si dostatečně vychutnal děkovačku před bouřícími tribunami stadionu v Edenu.

Nijak nezastíral, že když si vybral v 64. minutě duelu „oddechový čas" při hlídání prostoru před vlastní brankou a Kovařík se zjevil ve vyložené šanci, byl řádně vyděšený. „Zachrápal jsem, moje blbost. Měli jsme velké štěstí, že trefil jen tyčku. Kdyby dostal balon do sítě, horko těžko bychom vývoj zápasu otáčeli," věděl Bořil.

Trenér Slavie Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Ve vyrovnané bitvě pak domácí zadák sehrál klíčovou roli před brankou na druhé straně hřiště, když dokonale načasoval přihrávku před odkrytou branku k nohám Lukáše Masopusta. „Plzeňáci mi nechali děsně moc prostoru. Vůbec si mě nehlídali. Já dával míč před branku naslepo. Jde o nacvičenou akci. Věděl jsem, že někdo v daném prostoru bude," vypravoval Bořil.

Viděl, že úvodní branka Západočechy zlomila. „Oni hru od začátku zpomalovali a brzdili. Věděli, že jsme jasně lepší. Byli jsme dynamičtější, rychlejší, a nakonec i produktivnější," rozplýval se Bořil. „Nebylo přitom snadné je zlomit, protože pravidelně hrají v Evropě, mají zkušenosti z Ligy mistrů a velké zápasy prostě umí hrát," vyzdvihl výkon soupeře Bořil.

Ohlasy hráčů po zápase Slavia - PlzeňVideo: Sport.cz

Jeho tým může už ve středu slavit titul, pokud doma porazí Jablonec a v předešlém utkání nebude Plzeň stoprocentní v domácím duelu se Spartou. „Zatím jsme udělali jen první krok, když jsme nepustili Západočechy na první místo, protože myslím, že pak už by ho nepustili. Máme dva dny na přípravu, tak snad si s Jabloncem porazíme. Bylo by super slavit doma," zasnil se Bořil.

Reklama

Související témata: