Hlavní obsah

Pokažené oslavy titulu? Slávistický kotel musí na druhou stranu Edenu, prozradil Tvrdík

Slavia už ve středu může oslavit titul. K pozvednutí trofeje potřebují svěřenci Jindřicha Trpišovského doma porazit Jablonec a zároveň doufat v zaváhání Plzně v duelu se Spartou. V Edenu ale během případných mistrovských oslav plný dům nebude. Na souboj s Jabloncem budou mít sešívaní uzavřenou tribunu Sever. Informaci prozradil šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, který zároveň oznámil přesun permanentkářů ze Severu na tribunu Jih.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Radost v slávistickém kotli během druhého kola nadstavby s Viktorií Plzeň.

Článek

Veletoče ohledně rozhodnutí disciplinární komise pokračují. „Odvolací komise vyhověla žádosti Slavie o odklad vykonavatelnosti rozhodnutí," psal na Twitteru minulý týden Tvrdík. Rozhodnutí se zjevně týkalo pouze duelu s Plzní, neboť dnešní tweet naznačuje, že na zápas s Jabloncem bude Sever zavřený.

„Slavia na zápas s Jabloncem přesune permanentkáře z Tribuny Jih v případě, že o to budou stát, do dražšího sektoru. Permanentky z TS budou automaticky přesunuty na Tribunu Jih. Bližší technické pokyny v průběhu dne," stojí v dnešním prohlášení předsedy představenstva Slavie.

Disciplinární komise LFA ČR Slavii potrestala uzavřením nejhlasitější edenské tribuny za odpalování pyrotechniky v pohárovém souboji se Spartou. Trest se týkal dvou domácích duelů s Plzní a s Jabloncem.

O zrušení vykonavatelnosti rozhodnutí požádala Policie České republiky. Žádost byla zdůvodněna zajištěním bezpečnosti v ochozech a v okolí stadionu. Jablonečtí fanoušci cestující do Edenu ke středečnímu utkání se ale s hlasitým sousedem v podobě kotle přesunutého do přilehlých sektorů zřejmě budou muset smířit.

Otázkou zůstává, jakým způsobem bude disciplinární komise postupovat v případě závěrečného kola nadstavby, v němž sešívaní přivítají doma městského rivala z Letné.

Reklama