Hlavní obsah

O centimetrech a půlkrocích vykládali po šlágru oba trenéři, o vteřinách a minutách jen Vrba

zp, bakSport.cz

O chybějících centimetrech, krocích a půlkrocích vykládali v Edenu po nedělním šlágru šlágrů oba trenéři. Trpišovský i Vrba. O sekundách a minutách mluvil jen plzeňský kouč. Samozřejmě se sarkasmem, protože mu jaksi nešlo na rozum, jak promptně dospěl zápas o titul k rozřešení. Bez toho, aby sudí Zelinka byť třeba jediným pohledem přejel monitor stojící vedle hřiště, natož aby si vyslechl, jaký názor na dvě inkriminované situace mají jeho kolegové u videa v přenosovém voze.

Trenér Slavie Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Tou rychlostí jsem byl překvapen. Zatímco běžně trvá tři čtyři minuty, než padne rozhodnutí, tentokrát bylo hotovo za dvacet vteřin. Super," s ironií glosoval Pavel Vrba momenty, které se mu v utkání se Slavií nezdály.

To když nejdříve za stavu 1:0 pro Pražany padl Brabec ve slávistické šestnáctce a Vrbovi svěřenci reklamovali faul Ngadeua, aby se ho vzápětí domáhali znovu. Po následném výpadu domácích zahrál totiž Limberský v šestnáctce rukou a snažil se Zelinku přesvědčit, že na míč si sáhl jen proto, že ho Škoda v souboji přistrčil a penalta by se tudíž kopat neměla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během děkovačky s fanoušky po utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o titul s Plzní.

Těžko ovšem říct, zda byl Vrba se svými svěřenci zajedno, protože ani jednu ze situací komentovat nemínil. „Nedělal jsem to nikdy a dělat to nebudu ani tentokrát," odmítl se pitvat ve verdiktech sudích i chybách svých hráčů.

Zápas byl o první chybě

V jednom se však se svým slávistickým kolegou Jindřichem Trpišovským shodl. Byl to zápas o první chybě, a hlavně prvním gólu. A ten dala Slavia. Podepsal se pod ním Limberský, po jehož ruce padla i druhá branka. Trenérova zloba se na něho přesto nesnášela.

„Kdybych měl být naštvaný, pak na hráče, kteří neproměnili své šance," připomínal, že Kovařík ve velké příležitosti trefil jen tyč, Beauguel vzápětí přestřelil bránu, stejně jako narážel na několik protiútoků, při nichž jeho hráči sice přečíslili protivníkovu obranu, ale nadějně rozjeté akce nedotáhli do konce. „Na rozdíl od Slavie, která je vyřešila výborně. A hlavně při nich byla produktivní."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Euforie v podání fotbalistů Slavie. V ligovém šlágru nad Plzní sešívaní jasně vyhráli.

Přitom už před zápasem, a po taktikou sešněrované první půli obzvlášť, bylo evidentní, že první gól rozhodne. Slavia k němu měla blízko hned po přestávce, kdy Olayinka ani v pádu nedosáhl na přihrávku Masopusta, Plzeň ještě blíž v 64. minutě, kdy Kovařík trefil ve vyložené šanci jen tyč.

Štěstí stálo při Slavii

„Právě podobné situace takovéto zápasy rozhodují," musel si jen povzdechnout Vrba a možná i v duchu bědovat nad centimetry, které Kovaříkově střele scházely, aby skončila v síti.

„Centimetry, a i trochu štěstí. Vždyť i Olayinkovi scházel půlkrok, aby na Masopustovu přihrávku dosáhl. A v předchozím zápase v Liberci to bylo také o centimetrech v situaci, kdy domácí vykopávali Olayinkovu střelu z prázdné brány," blahořečil Trpišovský, že štěstí bylo tentokrát jeho týmu nakloněno. I zmiňovanými centimetry, které duel dvou ligových lídrů rozhodly a přiblížily Slavii k mistrovské korunovaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Ibrahim Traoré a Jan Bořil oslavují gól na 3:0 během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o titul s Plzní.

„Slavia má obrovský náskok vzhledem k tomu, že jsou na pořadu už jen tři kola, ale hraje se ještě o devět bodů. Má tudíž všechno ve svých rukou, ale rozhodnuto ještě není," možná plzeňský kouč Pavel Vrba doufá, že už třeba ve středečních zápasech to bude s centimetry, kroky a půlkroky zase naopak.

Reklama