Hlavní obsah

Sparta vydělala dražbou dresů Šuralově rodině. Největší cenu měla Hložkova dvacítka

Praha

Emotivní zápas s Baníkem Ostrava skončil až dojemnou dohrou. Fotbalová Sparta vydražila speciální dresy na počest Josefa Šurala za 422 890 korun a částku předala rodině bývalého reprezentanta a kapitána letenského týmu, který v Turecku tragicky zahynul při autonehodě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

My všichni jsme Šural... Letenští i baníkovci nastoupili v dresech se shodným číslem 23.

Článek

Jak Sparta avizuje na svém webu, každý dres má své unikátní číslo, podle něhož se dá poznat, který hráč Sparty ho měl na sobě.

"V závěru aukce se strhla bitva o dva dresy: Adama Hložka a Martina Frýdka. Frýdkův dres byl nakonec prodán za 37 200 korun, dres po Hložkovi se stal vůbec nejdražším v celé aukci. Dražitel ho koupil za 101 200 korun!" poukazuje letenský klub, že dvacítka šestnáctiletého talentu vynesla nejvíc.

Do aukce šlo celkem osm dresů. Jeden si nechala jako památku na nedávného kapitána sparťanská kabina, která dres za částku sto tisíc korun z dražby vykoupila. Další dva dresy vykoupili za významné částky kluboví partneři.

Celkem se za všech osm dresů vybralo 422 890 korun. Poděkování tak patří všem, kteří se do aukce zapojili a pomohli pozůstalým po Josefu Šuralovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek oslavuje gól na 3:0 proti Baníku.

Český reprezentant zemřel na konci dubna v 28 letech po nehodě minibusu, kterým se s dalšími hráči Alanyasporu vracel z utkání turecké ligy. Zůstaly po něm dvě malé dcery.

Reklama

Související témata: