Hlavní obsah

Trenér Dukly nemá respekt, zuřili v Karviné. A přišla odplata

Odplata i s úroky. Fotbalisté Karviné vyhráli v úterním utkání ve skupině o záchranu nad Duklou a poslali pražský tým definitivně do druhé ligy. Zároveň sportovní cestou vrátili kouči Dukly Romanovi Skuhravému jeho nedávní nelichotivé vyjádření na adresu karvinského týmu. Kouč Pražanů tehdy řekl, že nechce jít cestou jako Karviná, která se zachrání a příští rok se bude zachraňovat v lize znovu. To se karvinského kouče Františka Straky i hráčů pořádně dotklo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Karviné se radují z gólu v první lize.

Článek
Fotogalerie

„Náš způsob hry klade velké nároky na hráče. Samozřejmě můžete zvolit cestu jako Karviná - zachránit se a vlastně příští rok se zachraňovat znova. Anebo jednou začnete něco budovat, aby to mělo dlouhodobější trend a nějaký smysl. My se pro to rozhodli. Samozřejmě všechno tohle beru jako trenér na sebe, ale jsem přesvědčený o tom, že pro klub jako Dukla Praha je to jediná možná cesta," prohlásil po porážce v Plzni 0:4 Skuhravý.

A to kouče Karviné pořádně namíchlo. „Hráčům jsem to vyjádření ukázal, samozřejmě. Protože nesnáším, když někdo nemá respekt k ostatním. A aby se někdo vyjadřoval, že nebude hrát jako Karviná? To bych já nikdy neudělal. Je to absolutně bez respektu. Nechápu to od trenéra, který trénoval jen v Opavě. Myslím, že to z jeho strany nebylo fér," durdil se Straka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Dukly Praha Roman Skuhravý (vpravo) se zlobí během utkání v Karviné.

Speciální motivace na karvinský tým zabrala. Dukla prohrála a pakuje se po osmi letech do druhé ligy. „Trenérovi Dukly jsme to jeho prohlášení vrátili fotbalově. Tedy tak, ja to má být. Já to vyjádření tehdy také četl a vzpomněl jsem si na něj," usmíval se spokojeně autor dvou karvinských branek v utkání Tomáš Wágner. "Trenér Straka nám o všem v kabině také řekl. Myslím, že to bylo správné," pochvaloval si střelec, že Karvinští šli do utkání pořádně nažhavení.

Reklama

Související témata: