Hlavní obsah

Holešův projektil náš zmrazil. Vynucené střídání také, vysvětloval slávistický kouč, proč mu tolik lítal tep

zp, bakSport.cz

Tep mu lítal neskutečně. Slávistický kouč to nijak nepopíral, neboť i jemu brnkali jablonečtí fotbalisté na nervy. A pořádně... „Projektil do šibenice nás zmrazil, vynucené střídání také. Nevyvíjelo se to pro nás dobře,“ přiznával Jindřich Trpišovský, že partie se Severočechy nebyla ani tentokrát pro Pražany jednoduchá. Ostatně, od května 2013 je to v Edenu zvykem, neboť Jablonec na vršovickém stadionu boduje pravidelně. I tentokrát chtěl a mohl boj o titul ještě zdramatizovat...

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský hodnotí zápas s JabloncemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Nevím, čím to, ale proti Slavii se nám hraje vždycky dobře. Pražané hrají aktivní fotbal, my zase ten svůj," kvitoval Radův asistent Zdeněk Klucký, že Severočeši Slavii zase děsili a trápili.

A dokonce pětaosmdesát minut...

Slavia - Jablonec: Ohlasy hráčů po utkání.Video: Sport.cz

„Nejdřív Holešova střela do šibenice, poté nám zkomplikovalo život zranění Masopusta. Musel jsem střídat příliš brzy, což v plánu nebylo. A protože řadě hráčů se nedařilo, jak bych si představoval, jedna možnost sáhnout do sestavy prostě scházela," vysvětloval domácí trenér, proč i tentokrát se navzdory vytrvalé převaze měnil duel s Jabloncem v trýzeň.

A to přitom domácím nahrávalo že temperamentní jablonecký kouč Petr Rada nesměl na lavičku a nemohl tudíž své svěřence dirigovat ani je od postranní čáry hecovat.

„V kontaktu jsme byli, protože seděl hned u střídačky. Ale pravdou je, že hodně pršelo a nám se moc nechtělo vylézat z lavičky," pousmál se asistent Klucký.

Slávista Tomáš Souček po utkání proti Jablonci.Video: Sport.cz

Trpišovský se pořádně pousmál až pět minut před koncem, kdy Souček přece jen překonal jabloneckého gólmana Hrubého a přiblížil svému týmu titul.

„Po změně stran nám dělal problémy mokrý a hodně kluzký terén, takže soustavný tlak jsme si sice vytvořili, jenže šlo o tlak bez šancí. Museli jsme proto být hodně trpěliví. Naštěstí nám stejně jako proti Plzni vyšla střídání," kvitoval slávistický trenér hlavně přínos Stocha, ale i Van Burena a Baluty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jablonce Vlastimil Hrubý a Tomáš Břečka se snaží zabránit ve skórování slávistovi Vladimíru Coufalovi.

I díky nim nakonec Pražané vyhráli a už jen bod jim chybí k mistrovské korunovaci.

„Zápas mě svou úrovní sice trochu zklamal, ani náš výkon nebyl optimální, ale důležité bylo, že jsme se nevzdali a hráli do poslední minuty. Proto nám chybí už jen bod a věřím, že ho získáme. Už v Ostravě uděláme maximum, abychom ho měli," potvrzoval Trpišovský, že z nedělní konfrontace s Baníkem chce minimálně bod zaručující Slavii titul

Reklama