Hlavní obsah

Výstavní Holešova trefa slávistického kouče nadchla. Proto chce z Jablonce jeho a Hovorku také

Praha

Byl by to určitě paradox, kdyby výstavní Holešova trefa ve středečním duelu finálové nadstavby připravila Slavii o body a způsobila jí komplikace na cestě za mistrovským titulem. Vždyť o jabloneckého obránce mají Pražané eminentní zájem. O jeho spoluhráče Davida Hovorku také. „Oba patří k tomu nejlepšímu, co naše liga nabízí,“ potvrzoval slávistický kouč Jindřich Trpišovský, že oba fotbalisty ze severu Čech má vyhlédnuté a rád by je viděl v létě v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Ondřej Kolář inkasuje gól od Tomáše Holeše z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Majiteli fotbalového Jablonce Miroslava Peltu se nabízí skvělá příležitost. Prodat Tomáše Holeše do mistrovské Slavie lačné navíc účasti v Lize mistrů, to by byla transakce, na které by se jeho klub náramně zahojil. Zvláště, když Pražané po Holešovi touží a nijak se tím netají. Po pětadvacetiletém Hovorkovi, který na severu Čech hostuje z pražské Sparty, ostatně také.

„Těžko se k tomu vyjadřovat. Samozřejmě, že jsme jména našich dvou hráčů také slyšeli," nepopírá Zdeněk Klucký, asistent jabloneckého trenéra Petra Rady, že o zájmu Slavie realizační tým Severočechů ví. „Ale opravdu netušíme, v jakém stadiu jednání jsou."

Holeš nevynechl ani minutu

Zájem Slavie o Holeše ho však nepřekvapuje. „Před půldruhým rokem k nám přišel z Hradce Králové zraněný a nerozehraný, postupně si ale řekl o místo v základní sestavě a momentálně je pro nás klíčovým hráčem. Vždyť v letošní sezoně nevynechal v lize ani minutu, sehrál, co mohl a většinou velmi dobře. A na podzim, kdy jsme hráli Evropskou ligu, dokonce ještě lépe než teď na jaře," připomněl Klucký, že šestadvacetiletý obránce nastoupil ve všech dosavadních 33 utkáních a odehrál 2970 minut.

A k tomu střílí parádní góly. „Při tréninku je dává levou i pravou nohou," není z nich nijak udivený jablonecký asistent Klucký. „Teď projektil do šibenice, na podzim hlavička z vápna. Opravdu samé hezké góly," registruje Holešovy trefy pochopitelně i Trpišovský, který zájem o transfer nijak nezastírá.

Hovorku by chtěl Trpišovský také

„Vždyť je to prototyp moderního hráče. Hovorka také. Toho jsme brali kdysi do žižkovské Viktorky, když mu příliš nevyšlo angažmá v Hradci Králové. Trénoval jsem ho, pak si ho vzal do Liberce, takže je asi jasné, že se mi líbí," bral by slávistický trenér i stopera, který za celou sezonu chyběl v sestavě Jablonce jen v úvodních podzimních duelech proti Zlínu a Karviné a poté samozřejmě v klání se Spartou, které patří.

Pochopitelně, že se oběma hráčům zájem Slavie zamlouvá. „Slavia by mě lákala, to je jisté. Teď se ale soustředím na dohrání sezony a teprve po jejím skončení budeme řešit, co dál," potvrzoval po utkání v Edenu Holeš.

Reklama