Hlavní obsah

Reakce Sparty na historický debakl přijde, tresty budou interní

Černá středa se vším všudy. Nejprve se fanoušci fotbalové Sparty dozvěděli, že kapitán Bořek Dočkal musel po dvou měsících neúspěšného léčení s bolavou achilovkou na operaci, takže bude chybět další čtyři měsíce. A pak museli skousnout historický debakl 0:4 v Plzni, který je pro tým v rudých dresech největší porážkou v samostatné lize. Vedení klubu má hned o starost víc, bude muset na tristní vystoupení zareagovat.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Hořava (vlevo) slaví první branku Plzně. Vpravo je Alexandru Chipciu ze Sparty.

Článek

Letenští se tři kola před koncem nadstavby upíchli na třetí příčce, takže už de facto nemají o co hrát. Ale že by odflákli zápas na půdě Plzně, která v posledních letech vyrostla v jejich dalšího velkého rivala?

Kdo nevěřil, byl trpce zklamán. Přesně takový scénář nastal. Sparta si svým přístupem říkala o ještě větší debakl.

„Zápas jsme nezvládli, asi nevypadal moc dobře... Přijeli jsme vyhrát, ale ani jsme neměli nějaké šance. Plzeň zaslouženě vyhrála, nepředvedli jsme nic." líčí záložník Michal Sáček, jak se mužstvo nechalo spláchnout.

A co s ním? Napařit hráčům pokuty? Nechat je zaplatit fanouškům vstupenky na poslední zápas s Jabloncem...?

„Reakce směrem k týmu za předvedený výkon i výsledek je podle vedení klubu nutná. Vše ovšem budeme řešit interně," avizuje tiskový mluvčí Ondřej Kasík, že případné tresty a postihy klub nezveřejní.

Reklama

Související témata: