Hlavní obsah

Kovařík smutným hrdinou. Slávu proti Spartě by vyměnil za klíčovou trefu v Edenu

Plzeň

Fotbal už takové škodolibé příběhy píše rád. Dal dva góly Spartě, a když mu kouč Vrba střídáním těsně před koncem dopřál ovace nadšeného publika, mohl být plzeňský záložník Jan Kovařík spokojený. Ne tak docela. Pořád měl před očima okamžik, kterým mohl o tři dny dřív zcela obrátit bitvu o titul. V klíčovém momentu však trefil jen tyč. Kdyby tak mohl měnit, neváhal by ani na chvíli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Sparťan Dominik Plechatý (vlevo) plzeňského hrdinu Jana Kovaříka nepolapil...

Článek
Fotogalerie

Parádně se trefil i v neděli na Slavii. Jenže pozdě, až v nastavení za stavu 3:0 pro domácí, když už sešívaní měli v rukou luxusní pětibodový náskok v čele tabulky.

Kdyby právě Jan Kovařík skóroval ještě za bezbrankového stavu, mohla Viktoria v Edenu uspět a bitvu o titul otočit. Před odkrytou brankou však trefil jen tyč...

„Až do úterý jsem měl zahozenou šanci v hlavě. Ve středu už jsem se od rána připravoval na zápas se Spartou a snažil se na nic jiného nemyslet," líčí rodák z Mostu.

Tři góly pražským týmům

Dva zápasy proti pražským S, tři vstřelené branky. Báječná bilance, jindy by ho však těšila mnohem víc.

„Dva góly Spartě jsou sice skvělé, ale vyměnil bych je, kdybych na Slavii netrefil v první šanci tyčku. Šlo určitě o klíčový moment a šlágr by se vyvíjel úplně jinak," uvědomuje si Kovařík.

Však si ho trenér dobírá. „Kdyby dal v pravou chvíli gól na Slavii, řekl bych, že je fantastický hráč. Ale on trefil jen tyčku," usmívá se Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šťastný Jan Kovařík prožívá radost ze vstřeleného gólu proti AS Řím.

„Spartě dal dva góly a v koncovce patřil k tomu nejlepšímu, co jsme měli. Honza je velice zodpovědný a pracovitý hráč a jsem rád, že ho máme," dodává kouč už zcela vážně.

Plzeňští chtějí bojovat až do poslední chvíle. Slavii však stačí k mistrovské korunovaci dvě kola před koncem už jen bod.

„Chceme vyhrát oba zbývající zápasy a ještě Slavii její situaci trochu ztížit," avizuje Kovařík před duely v Liberci a s Baníkem.

Reklama

Související témata: