Hlavní obsah

Kanonýr Doležal prodloužil v Jablonci smlouvu o tři roky

Druhý nejlepší střelec fotbalové ligy Martin Doležal prodloužil o tři roky smlouvu v Jablonci. Devětadvacetiletý útočník působí v severočeském klubu od sezony 2013/14, pokračování v angažmá dal přednost před zahraničními nabídkami. Hráčem Jablonce by měl zůstat až do konce června 2022.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Martin Doležal z Jablonce a Arťom Mešaninov z Ostravy v utkání nejvyšší soutěže.

Článek

"Je to pro nás důležitý hráč a dokazuje to i v této sezoně, kdy má nejlepší čísla v kariéře," uvedl ředitel klubu Petr Flodrman v tiskové zprávě.

Doležal dal v této sezoně v 27 ligových zápasech 15 gólů a dělí se o druhé místo v tabulce střelců s plzeňským Jeanem-Davidem Beauguelem. Lepší je pouze mladoboleslavský Nikolaj Komličenko (27). Bývalý olomoucký fotbalista Doležal má v nejvyšší soutěži na kontě celkem 198 startů a 60 branek, dvakrát nastoupil i v reprezentaci.

Podle manažera Ondřeje Chovance měl Doležal tři nabídky ze zahraničí. "Rozhodl se ale pokračovat v Jablonci, popere se s týmem o postup do skupiny Evropské ligy a své vysněné zahraniční angažmá si může vybojovat. Martinovi to v Jablonci od jeho příchodu sedlo a teď má rozjetou nejlepší sezonu v kariéře," konstatoval Chovanec.

Reklama

Související témata: