Hlavní obsah

Zlín - Ml.Boleslav 3:1Fotbalisté Zlína vyhráli první finále skupiny o Evropu, Poznar řádil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Poznar (penalta) 1 : 0
46. Jiráček 2 : 0
53. Mešanovič 2 : 1
65. Poznar 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína vyhráli v úvodním utkání finále skupiny o Evropu v nadstavbové části Fortuna ligy nad Mladou Boleslavi 3:1. Dvěma trefami se v dresu vítězů blýskl Tomáš Poznar. Odveta se bude hrát za týden na hřišti středočeského týmu. Úspěšnější tým tohoto finále si zahraje se čtvrtým, nebo pátým týmem skupiny o titul kvalifikační utkání o Evropskou ligu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu poté, co proměnil penaltu.

Článek
Fotogalerie

Zlínští, kteří si v minulé sezoně zahráli skupinu Evropské ligy, dál mohou živit sen o tom, že si opět zahrají v pohárové Evropě. Doma totiž potvrdili, že se jim na Mladou Boleslav daří. V úvodu ročníku porazii na Letné Mladou Boleslav po obratu z 0:2 na 3:2 a teď na tuto výhru navázali.

Do vedení poslal Zlín krátce před půlí z penalty Poznar, minutu po přestávce pak jejich náskok navýšil zkušený Jiráček. Pak se povedlo Středočechům korigovat po hlavičce Mešanoviče, ale přijatelný výsledek nakonec hosté neudrželi. Podruhé v utkání se totiž trefil Poznar, který tak zastínil mladoboleslavského Nikolaje Komličenka. Ten své střelecké konto (27 gólů) tentokrát nerozšířil.

Úvodní utkání finále skupiny o Evropu:
Zlín - Ml. Boleslav 3:1 (1:0)
Branky: 41. z pen. a 65. Poznar, 46. Jiráček - 53. Mešanovič. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hock. ŽK: Čanturišvili - Mešanovič, Jugas. Diváci: 3194.
Zlín: Rakovan - Holík, Cedidla, Buchta, Gajič - Džafič (90. Matejov), Hlinka, Podio, Jiráček (79. Bartošák), Čanturišvili (88. Vyhnal) - Poznar. Trenér: Kameník.
M. Boleslav: Šeda - Křapka, Hájek, Jugas, Fulnek - Bucha (59. Wiesner), Hubínek, Matějovský (85. Takács), Přikryl (73. Mareš) - Mešanovič, Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: