Hlavní obsah

Opava slaví záchranu v první lize, Bohemka je blízko. Karviná má jistou baráž

dos, panSport.cz
Aktualizováno

Opava slaví. Fotbalisté slezského klubu se po výhře nad Příbrami 2:1 zajistili účast v první lize i pro příští rok. Karviná se naopak po prohře s Bohemians (0:1) může chystat na barážové boje s Jihlavou. Blízko záchraně jsou právě Klokani, jenž v posledním kole hostí Opavu. O zbytky naděje bude ještě hrát Příbram, kterou na závěr soutěže čeká domácí zápas s Duklou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Opavy se radují z gólu.

Článek

Až do 31. minuty čekali fanoušci v Karviné na první branku. K smutku většiny z nich se o ní postaral hostující Josef Jindřišek, který využil velké chyby v obraně domácích a z bezprostřední blízkosti nedal domácímu brankáři Pastornickému šanci.

Domácí se již na odpověď nezmohli a prohra 0:1 jim tak dává jistotu barážových bojů s druhým týmem druhé nejvyšší soutěže Jihlavou.

Opava slaví záchranu

O první branku utkání se postaral těsně před koncem poločasu domácí Jan Schaffartzik, který přesnou hlavičkou využil standardní situaci a rozjásal opavské fandy. Hosté se z úderu do šatny vzpamatovali v 63. minutě, kdy na 1:1 vyrovnal Antonín Fantiš.

Klíčové tři body, které domácímu týmu daly jistotu záchrany, však Opavským zajistil v 85. minutě nizozemský útočník Endy Bernadina, který zvýšil na konečných 2:1.

Dukla remizovala se Slováckem

Utkání sestupující Dukly s jistě zachráněným Slováckem zajímavou podívanou nenabídlo. Domácí hráli od 23. minuty po vyloučení Součka o desíti, hosté nabídnutou téměř sedmdesátiminutovou přesilovku však nevyužili a utkání tak skončilo bez branek 0:0.

Skupina o záchranu:
Karviná - Bohemians 0:1
Branky: 31. Jindřišek
Dukla - Slovácko 0:0
Opava - Příbram 2:1
Branky: 44. Schaffartzik, 85. Bernadina -  63. Fantiš

Reklama

Související témata: