Hlavní obsah

Červenobílá euforie! Slavia slaví mistrovský titul, s Baníkem jí stačil bod. Plzni výhra nepomohla

dos, panSport.cz
Aktualizováno

Hotovo, dobojováno! Český fotbal má nového vládce. Pomyslné žezlo po Plzni přebírá pražská Slavia, které stačila bezgólová remíza na hřišti Baníku Ostrava. Západočechům tak nepomohla ani výhra v Liberci (2:0). Triufem nad Jabloncem 2:0 se s letošní sezonou loučí s vlastními fanoušky Sparta.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Slavie se radují z výhry, která jim zajistila ligový titul.

Článek
Fotogalerie

S vědomím, že jim stačí bod, vstoupili fotbalisté Slavie do duelu s Baníkem Ostrava. Domácí tým se v prvním poločase spoléhal především na obranu, do které se lídr ligy jen s obtížemi dostával. Slavia měla více ze hry, do šancí se dostali Van Buren, Souček, ale především Traore, který však Laštůvku ve velké šanci ve 12. minutě nepřekonal.

Slavia po rychlé akci po ose Hušbauer - Stoch - Buren překonala v 59. minutě domácí obranu, rozhodčí však pro ofsajd branku neuznal. Hostům pořádně zatrnulo v 87. minutě, kdy Kuzmanovičovu ránu pod břevnu musel výborným zákrokem likvidovat brankář Kolář. Červenobílým to však vadit nemuselo. Bezbranková remíza jim stačila k zisku vytouženého mistrovského titulu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jiří Fleišman z Ostravy a Ibrahim Traoré ze Slavie.

Plzni výhra nepomohla

Jen výhra v Liberci dávala fotbalistům Plzně ještě šanci na boj o titul. A Západočeši svůj cíl začali realizovat už v sedmé minutě, když se parádní ránu levačkou vyslal z hranice šestnáctky Tomáš Hořava a domácí gólman Nguyen byl proti jeho střele naprosto bezmocný.

Ve druhém poločase zvyšoval na dvoubrankový rozdíl z pokutového kopu Patrik Hrošovský, ani výhra 2:0 však na konečném druhém místě Plzně nic změnit nemohla.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jan Kopic z Plzně a Oscar Dorley z Liberce.

Sparta se loučí s fanoušky výhrou

V zápase, který nemohl na postavení obou týmů v tabulce nic změnit, šla do vedení Sparta. Postaral se o to ve dvanácté minutě Lukáš Štetina, který se nejlépe orientoval v šestnáctce. Jeho hlavičku jablonecká obrana ještě zblokovala, následnou dorážku však již ne a domácí šli do vedení. Naděje Severočechů na vyrovnání hodně snížil Hovorka, který byl ve 40. minutě po červené kartě vyloučen.

Přesilovku využil v 57. minutě Ondřej Zahustel, který měl po přihrávce Hložka před sebou odkrytou Hanušovu branku a zvýšil na konečných 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty bojovali o ligové body s Jabloncem

Skupina o titul - 4. kolo:
Ostrava - Slavia 0:0
Liberec - Plzeň 0:2
Branky: 7.Hořava, 90. Hrošovský
Sparta - Jablonec 2:0
Branky: 12. Štetina, 57. Zahustel
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Slavia 35 79 : 26 83
2 Plzeň 35 57 : 32 78
3 Sparta 35 59 : 33 66
4 Jablonec 35 58 : 32 57
5 Baník 35 39 : 43 47
6 Liberec 35 34 : 32 46

Reklama