Hlavní obsah

Českobudějovičtí fotbalisté chtějí rychle získat ligovou jistotu

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Při zemi se drží před jarní částí první fotbalové ligy vedení i kouč Dynama České Budějovice, i když týmu patří sedmé místo a navíc je mezi poslední osmičkou v Poháru ČMFS. "Naše cíle jsou jasné. V prvních kolech se co nejdříve zachránit a v Poháru ČMFS dojít co nejdále," řekl na páteční tiskové konferenci předseda představenstva klubu a hráč týmu Karel Poborský.

Článek

Právě jeho návrat do sestavy po onemocnění boreliózou velmi těší kouče Františka Cipra. Největší ztrátou v zimní pauze byl nečekaný odchod brankáře Filipka, který zamířil do Iraklisu Soluň, hostování skončilo brněnskému Balážovi a Svátkovi z Jablonce. Z posil přišel maďarský gólman Zoltán Miski a útočnou produktivitu Jihočechů by měl výrazně zvednout Jan Holenda přicházející na hostování ze Sparty.¨

Radost má Cipro i z toho, že se podařilo prodloužit hostování Táborského a Volešáka. "Holenda se zatím jeví jako více než adekvátní náhrada za Svátka. Přinejmenším nechceme hrát o záchranu. Naším cílem je v úvodu jara získat body a poté začít v klidu zabudovávat mladé a perspektivní hráče s výhledem pro další sezony," uvedl Cipro.

"Máme ale těžký los - doma Slavii, Spartu, Teplice, Mladou Boleslav, ven jedeme většinou na Moravu. Jaro bude specifické, za dva a půl měsíce se odehraje vše. Proto každé i menší zranění může třeba znamenat absenci v pěti zápasech," prohlásil Cipro. Trápí ho velký počet inkasovaných branek.

Černý podle smlouvy nesmí nastoupit

V první jarním zápase v Brně nemůže nastoupit kvůli kartám Volešák. Hrát nebude ani Černý, který v Dynamu hostuje právě z Brna a podle smlouvy nemůže proti "svému" mužstvu nastoupit. Po odchodu Filipka má kouč Cipro k dispozici dva mladé brankáře.

"Ani jeden z nich neodchytal v lize ani minutu. Nechci říkat, že je to riziko, ale rozhodli jsme se jít touto cestou. Od začátku bude chytat Křížek, na tu šanci čekal dlouho a zaslouží si ji dostat," řekl Cipro. Dynamo prý mělo zájem o zkušeného Poštulku z Teplic, který nakonec odešel do Sparty. "Jeho příchod nebyl v našich možnostech," uvedl trenér.

V přípravě bylo Dynamo hodně aktivní a dosud odehrálo třináct zápasů s bilancí šesti výher, čtyř remíz a tří proher. Asi nejcennější byla remíza 2:2 v Salcburku s vedoucím týmem rakouské ligy. V pondělí čeká Jihočechy generálku na jaro v Liberci.

Reklama

Související témata: