Hlavní obsah

Teplice si v generálce na ligu poradily s Bohemians 1905

TEPLICE

Fotbalisté Teplic zvítězili v pátečním přípravném utkání 3:1 nad druholigovými Bohemians 1905. O jejich výhru v posledním zápase před startem jarní části první ligy se postaral dvěma góly bosenský útočník Edin Džeko.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Tepličtí šli hned v úvodu zápasu do vedení. V 3. minutě se po rohovém kopu nejlépe zorientoval Jirsák a zblízka doklepl míč do sítě, zanedlouho ale podobným způsobem vyrovnal Slezák.

Před poločasem utekl obraně Pražanů Džeko a přesným zakončením zajistil teplickému týmu vedení. I po změně stran si prvoligový favorit udržoval převahu, avšak nezvykle velké množství jeho akcí skončilo ofsajdem.

Hru navíc postupně komplikoval podmáčený terén. Ani ten však v 78. minutě nezabránil Džekovi ve skórování poté, co se k jeho nohám snesla Feninova hlavička, pouze tečovaná brankářem Sňozíkem. Mladý bosenský útočník se však nedlouho poté pustil do potyčky s hostujícím stoperem Lukášem a trenér Bartl jej raději ihned vystřídal.

Utkání se přitom málem vůbec nehrálo. Původně zamýšlené hřiště na teplickém předměstí v Proboštově totiž značně poznamenalo deštivé počasí a rozmáčelo jej natolik, že se na něm hrát nedalo. "Bylo to hodně mokré, a tak jsme začali narychlo shánět náhradní řešení. Dokonce byla ve hře varianta hrát v Blšanech," řekl teplický sportovní manažer Rudolf Řepka. Nakonec padla volba na tréninkové hřiště na teplických Stínadlech.

FK Teplice - Bohemians 1905 3:1 (2:1)
Branky: 37. a 78. Džeko, 3. Jirsák - 6. Slezák. Diváci: 200.
Sestava Teplic: Slavík - Kaufman (72. Merzič), Lukáš, Klein (85. Valenta), Krmaš (85. Dragoun) - Verbíř (61. Štohanzl), Sabou, Benát (46. Doležal), Jirsák - Dort (46. Fenin), Džeko (83. Ohněník).

Reklama

Související témata: